Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επισκέφθηκε την Παρασκευή η Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη και συναντήθηκε διαδοχικά με τον κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, Πρύτανη, τον κ. Ιωάννη Γεωργίου, Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας και την κα. Άννα Μπατιστάτου Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής.
Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκε η σημερινή κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και διαπιστώθηκε η επιτυχής πορεία κάλυψης των νέων θέσεων μελών ΔΕΠ αλλά και η ανάγκη κάλυψης θέσεων προσωπικού διοίκησης και υποστήριξης καθώς και η εγρήγορση για την απορρόφηση των νέων κονδυλίων της ΓΓΕΤ που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.
Πιο αναλυτικά, με τον κ. Τ. Αλμπάνη συζητήθηκε η πορεία του Πανεπιστημίου και η λειτουργία των νέων τμημάτων, καθώς και η άμεση απορρόφηση κονδυλίων χρηματοδότησης της έρευνας τα οποία προκύπτουν από ποικίλες πηγές του Υπουργείου Παιδείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Αλμπάνης ενημέρωσε την Υφυπουργό Παιδείας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία σύναψης απευθείας συμβάσεων, με το Ίδρυμα, του προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης που θα απασχολείται σε αυτό.
Με τον κ. Ι. Γεωργίου, η Υφυπουργός συζήτησε για τη λειτουργία νέων πρωτοποριακών εργαστηρίων εκπαίδευσης στην υγεία που θα είναι σε χρήση από κοινού από τμήματα της Σχολής (Ιατρική, ΒΕΤ, Νοσηλευτική και Λογοθεραπεία) και θα χρησιμοποιηθούν τόσο στην εκπαίδευσή των φοιτητών όσο και στην έρευνα. Οι κύριοι άξονες της συζήτησης αφορούσαν τη χρηματοδότηση και τους χώρους εγκατάστασής τους.
Η κα. Άννα Μπατιστάτου έθεσε την επιτακτική ανάγκη για νέες θέσεις μελών ΔΕΠ καθώς και διοικητικού και λοιπού προσωπικού σε βασικούς τομείς της Ιατρικής. Διαπιστώθηκε η επιτυχής ολοκλήρωση πλήρωσης των θέσεων μελών ΔΕΠ που είχαν δοθεί. Η Υφυπουργός ενημέρωσε ότι πλέον έχει νομοθετηθεί η αναπλήρωση των θέσεων αποχωρούντων (συνταξιοδότηση, παραίτηση κλπ), γεγονός που βοηθά στην ανακοπή της μείωσης του προσωπικού.
Η κα. Μπατιστάτου ενημέρωσε επίσης για την πολύ καλή έκβαση της πιστοποίησης του προγράμματος σπουδών της Ιατρικής καθώς και για την πορεία του Πανεπιστημιακού Εργαστηρίου Γενικής Ιατρικής, μια σημαντική προσπάθεια για την καλύτερη προπτυχιακή και μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο αντικείμενο αυτό, με στόχο την ενδυνάμωση και ενίσχυση των δομών πρόληψης και πρώτης παρέμβασης.