: O καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Ευάγγελος Μανωλόπουλος τόνισε πως αν τελικά προχωρήσουμε στους , αυτό θα βοηθήσει στο άνοιγμα της εκπαίδευσης

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε πως στο τέλος του καλοκαιριού θα ληφθούν οι αποφάσεις για τον εμβολιασμών των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών. «Είναι ακόμα νωρίς να πάρουμε αποφάσεις για τον των εφήβων. Η κοινωνία έχει φοβηθεί με αυτό το ενδεχόμενο λόγω των συζητήσεων που έχουν γίνει για τα , όμως πρέπει να δούμε και τα θετικά. Αν τελικά προχωρήσουμε στους , θα βοηθήσει στο άνοιγμα της εκπαίδευσης από τον Σεπτέμβριο.

Στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει να τα παιδιά ηλικίας 12-16 ετών. Προς το τέλος Ιουλίου θα έχουμε πολύ περισσότερα στοιχεία για να μπορέσουμε να προτείνουμε τον τους», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, τόνισε ότι η συζήτηση δε θα φτάσει στην υποχρεωτικότητα. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η μεγαλύτερη ανησυχία είναι να εμβολιαστούν οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 60 ετών.

Ερωτηθείς για τους λόγους που οι νέοι κάτω των 30 ετών εμβολιάζονται με δεδομένου ότι και με αυτό έχουν καταγραφεί περιστατικά θρομβώσεων, ο κ. Μανωλόπουλος επισήμανε ότι ναι μεν είναι παρόμοιας τεχνολογίας εμβόλιο με αυτό της Astra Zeneca κι έχουν αναφερθεί περιπτώσεις θρομβώσεων με θρομβοπενία, αλλά έχει μια σημαντική διαφορά. «Τα περιστατικά με το Johnson& Johnson είναι δέκα φορές πιο σπάνια. Αν με το AstraZeneca τα περιστατικά είναι 1 στα 100.000, με το Johnson& Johnson είναι 1 στο 1.000.000», υπογράμμισε.

Ανησυχία για τη σταθεροποίηση κρουσμάτων

Στο μεταξύ, καμπανάκι κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημειώνοντας ότι από χθες καταγράφεται μικρή σταθεροποίηση των κρουσμάτων έναντι της πτώσης που σημειωνόταν τις προηγούμενες ημέρες.

«Με ανησυχεί το γεγονός ότι η σταθεροποίηση παρατηρείται και στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει διασπορά σε διαφορετικές περιοχές και φαίνεται να υπάρχουν διακυμάνσεις», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων αναμένεται να δούμε μετά τα μέσα Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025