Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Παιδείας, στις 18 Γενάρη, με έγγραφό του προς τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, προτείνει δραστηριότητες «με στόχο την ανάπτυξη της καινοτομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας», θυμίζοντας παράλληλα πως «τρέχει» ο διαγωνισμός επιχειρηματικότητας του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων» για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Προωθείται πλέον στη νέα γενιά από μικρή ηλικία η αντίληψη ότι οι εργαζόμενοι -νες δε χρειάζεται να παλέψουν ενάντια στο σύστημα, που γεννά την ανεργία, την ελαστική εργασία και την φτώχεια, αλλά ότι μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους με «έξυπνες ιδέες» και «καλύτερη διαχείριση», φτιάχνοντας «κοινωνικές επιχειρήσεις» μέσα στον καπιταλισμό.
Στην κοροϊδία της «κοινωνικής οικονομίας» που «υπόσχεται» μια χούφτα θέσεις κακοπληρωμένης και προσωρινής δουλειάς στα εκατομμύρια των ανέργων, οι νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι πρέπει να απαντήσουν διεκδικώντας μέτρα για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια και Παιδεία.
Είναι φανερό λοιπόν ότι αυτά τα προγράμματα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση εντάσσονται στην στρατηγική της ΕΕ, για ένα σχολείο, όπου ο μαθητής θα δουλεύει και θα μαθαίνει ό,τι θέλουν οι επιχειρηματίες!
Σε αυτό το έγκλημα μας θέλουν συνένοχους, εμάς τους εκπαιδευτικούς!
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους συλλόγους διδασκόντων, τους συναδέλφους, να καταδικάσουν τα προγράμματα αυτά, να μην συμμετέχουν στην υλοποίηση τους.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μη δεχθούν να γίνουν όργανα των εκμεταλλευτών και της προπαγάνδας τους.
Έξω οι επιχειρήσεις από τα σχολεία.
Αγώνας για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα τους νέους ανθρώπους και δεν θα τους αντιμετωπίζει σαν αναλώσιμη ύλη για να αυγαταίνουν τα κέρδη των παρασίτων.
Αργοστόλι 13/02/2016 Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος Γεωργόπουλος Διονύσης
Η Γενική Γραμματέας Ποταμιάνου Σοφία