Εκτεταμένες μετακινήσεις εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην πρωτοβάθμια, αλλά και το αντίστροφο («επιστροφές» δηλαδή στα γυμνάσια καθηγητών που είχαν τα προηγούμενα χρόνια μετακινηθεί στα δημοτικά)
Εκτεταμένες μετακινήσεις εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην πρωτοβάθμια, αλλά και το αντίστροφο («επιστροφές» δηλαδή στα γυμνάσια καθηγητών που είχαν τα προηγούμενα χρόνια μετακινηθεί στα δημοτικά), αναμένονται για την ερχόμενη σχολική χρονιά απο το υπουργείο Παιδείας.
Με το δεδομένο δε ότι αναζητούνται λύσεις για την κάλυψη των κενών στα σχολεία, είναι πιθανότατο η «ανθρωπογεωγραφία» των σχολικών μονάδων της χώρας να αλλάξει κατά πολύ την επόμενη σχολική χρονιά.
Σε ειδικότητες μαθηματικών και φιλολόγων βέβαια οι μετακινήσεις είναι πιο δύσκολες, καθώς διαπιστώνονται κενά ήδη που δύσκολα θα καλυφθούν, ωστόσο στις ειδικότητες ξένων γλωσσών (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά), πληροφορικής, μουσικής και καλλιτεχνικών, αναμένονται μετακινήσεις καθηγητών της δευττεροβάθμιας εκπαίδευσης, στα δημοτικά και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση για να καλυφθούν τα κενά σε δασκάλους.
Προσευχή και παρέλαση
Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης επανήλθε σήμερα σε συνέντευξη του στον ραδφιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», προαναγγέλοντας ουσιαστικά κατάργηση παρελάσεων, αλλά και προσευχής στα σχολεία…
Κι αυτό γιατί δήλωσε ότι για τα δύο αυτά θέματα θα αποφασίζει η κάθε σχολική κοινότητα (οι σύλλογοι διδασκόντων δηλαδή), ενώ δεν θα υπάρχει όπως είπε μια κεντρική «γραμμή» από το υπουργείο Παιδείας.
Για τα θέματα αυτά ο υπουργός Παιδείας είπε ότι «θα δοθεί η εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς κάθε σχολείου να αποφασίζουν». Και πρόσθεσε ότι: «Δεν θέλουμε να υπάρχει μια κεντρικά εμπορευόμενη γραμμή, που να δεσμεύει όλον τον κόσμο σε τέτοια ζητήματα. Δίνουμε την ευκαιρία στον σύλλογο να αποφασίζει για αυτά τα ζητήματα. Είναι μια προσπάθεια που εντάσσεται στον εκδημοκρατισμό του σχολείου».