: Η ΕΛΜΕ Πειραιά σε ανακοίνωση της, αναφέρει πως οι ισχυρισμοί της συνεχίζονται από εκεί που σταμάτησε επιστήμονας, μέλος της Επιτροπής, ο οποίος τον Αύγουστο του 2020 υποστήριζε ότι δεν υπάρχει διαφορά στη μετάδοση του ιού ανάμεσα σε τάξεις με 25 και 15 παιδιά.

Η ανακοίνωση

Στον απίστευτο ισχυρισμό ότι η αραίωση των τμημάτων δεν είναι αποτελεσματική για την πρόληψη της μετάδοσης του προχώρησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί της Παρασκευής 12/11 στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».

Οι ισχυρισμοί της Ν. Κεραμέως συνεχίζονται από εκεί που σταμάτησε επιστήμονας, μέλος της Επιτροπής, ο οποίος τον Αύγουστο του 2020 υποστήριζε ότι δεν υπάρχει διαφορά στη μετάδοση του ιού ανάμεσα σε τάξεις με 25 και 15 παιδιά(!).

Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, σε ερώτηση σχετικά με τις συγχωνεύσεις εν μέσω πανδημίας, είπε ότι η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι οι συχνοί έλεγχοι είναι αποτελεσματικοί, «σε αντίθεση με την αραίωση τμημάτων, όπου τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο αποτελεσματικά»!

Πραγματικά, τι άλλο θα ακούσουμε;

Τι άλλο θα ισχυριστούν για να κρύψουν την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων στα και αλλού;

Τι άλλο θα ισχυριστούν νια να κρύψουν την επικίνδυνη πολιτική τους (βλέπε συγχωνεύσεις τμημάτων), που αντιμετωπίζει τα μέτρα προστασίας του λαού σαν κόστος;

Τι κι αν πάνω από 16 χιλιάδες παιδιά (0-17 ετών) νόσησαν το τελευταίο δεκαήμερο; Τι και αν το 22%-26% των ημερήσιων κρουσμάτων είναι σε παιδιά, με επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ; Την ώρα μάλιστα που άπαντες γνωρίζουν ότι ακόμη και αυτός ο υψηλός αριθμός ενδέχεται να είναι χαμηλότερος του πραγματικού, καθώς τα σελφ τεστ που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα του υπουργείου, δεν έχουν μεγάλο ποσοστό αξιοπιστίας, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Πανηγυρίζει το ότι έχουν κλείσει ελάχιστα τμήματα και σχολεία! Στην πραγματικότητα, ο μόνος λόγος που δεν έχουν κλείσει περισσότερα σχολεία ή τμήματα, είναι η πρόβλεψη που υπάρχει στο πρωτόκολλο για «λουκέτο», μόνο αν νοσήσει το 50% + ένας των μαθητών ενός τμήματος. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα περισσότερα τμήματα είναι πολυάριθμα (άνω των 20 μαθητών) ή συγχωνεύονται (φτάνοντας ακόμη και τους 27-28 μαθητές), σημαίνει ότι τα τμήματα ή τα σχολεία δεν θα κλείσουν ακόμη κι αν οι μισοί μαθητές είναι άρρωστοι! Και μετά παραπονιούνται γιατί εύστοχα βαφτίστηκαν τα πρωτόκολλα αυτά, σαν πρωτόκολλα υπερμετάδοσης και όχι αντιμετώπισης του ιού…

Οι απίστευτοι αυτοί ισχυρισμοί, θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν κυριολεκτικά για κλάματα. H κατάσταση είναι πλέον οριακή, επικίνδυνη.

Εδώ και τώρα, έστω και στο και δέκα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα που έχουν διατυπώσει οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές, από την αρχή της πανδημίας.

Μείωση του αριθμού των στην τάξη, έως 15 παιδιά μέσα σε αυτές.

Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών.

Στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

Δωρεάν, μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Εξαντλητική καμπάνια ενημέρωσης σε κάθε σχολείο για την αξία του εμβολιασμού γονιών και μαθητών, με ευθύνη των τοπικών δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Επίταξη εδώ και τώρα του Ιδιωτικού Τομέα υγείας, των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών και νοσοκομείων για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ΜΕΘ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025