Ιδιαίτερα οι στις τελευταίες υπηρεσιακές μεταβολές έχουν κριθεί σχεδόν στο σύνολό τους υπεράριθμοι, με συνέπεια να απωλέσουν τις οργανικές τους θέσεις, αναφέρει η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωση της.

Η ανακοίνωση:

Είναι πλέον γνωστό σε όλους το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε με τις Κοινωνικές Επιστήμες και την Καλλιτεχνική Παιδεία. Με το νόμο 4692/20 καταργήθηκε η Κοινωνιολογία ως πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα και στη συνέχεια με την αλλαγή των ωρολογίων προγραμμάτων καταργήθηκε οριστικά.

Παράλληλα, καταργήθηκαν άλλα δύο μαθήματα Κοινωνικών Επιστημών και  τα αντίστοιχα της Καλλιτεχνικής Παιδείας από το λύκειο, με συνέπεια τον πλήρη εξοβελισμό των επιστημών αυτών και των αντίστοιχων ειδικοτήτων, σε βάρος της μόρφωσης των μαθητών και των μαθητριών. Ιδιαίτερα οι Κοινωνικοί Επιστήμονες στις τελευταίες υπηρεσιακές μεταβολές έχουν κριθεί σχεδόν στο σύνολό τους υπεράριθμοι, με συνέπεια να απωλέσουν τις οργανικές τους θέσεις.

Η ΟΛΜΕ εδώ και ενάμιση χρόνο έθεσε επανειλημμένα το πρόβλημα και κατέθεσε μάλιστα συγκεκριμένες προτάσεις. Παρόλα αυτά όλο αυτό το χρονικό διάστημα δε δόθηκε καμία απολύτως απάντηση από το ΥΠΑΙΘ ούτε υπήρξε κάποια διορθωτική κίνηση για την αποκατάσταση των τόσο σημαντικών αυτών επιστημών.

Το ΙΕΠ και ο ανεκδιήγητος πρόεδρός του  δεν δέχτηκαν ποτέ να συναντηθούν, ως όφειλαν, με το ΔΣ της ΟΛΜΕ και να λάβουν υπόψη τις προτάσεις του, παρά τα επανειλημμένα σχετικά αιτήματα.

Στις 8 Ιουνίου  η Ομοσπονδία ζήτησε να συναντηθεί άμεσα με την κ. Κεραμέως και την κ. Μακρή με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη διευθέτηση του πολύ μεγάλου αυτού ζητήματος που αφορά και στις δύο αυτές ειδικότητες. Δεν υπήρξε καμία απολύτως ανταπόκριση από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, παρότι πληροφορηθήκαμε από τον τύπο ότι την ίδια περίοδο έσπευσε να συναντήσει κάποιες επιστημονικές ενώσεις.

Κατόπιν όλων αυτών των εξελίξεων, η ΟΛΜΕ αποφάσισε, μη αποδεχόμενη τη διαμορφωθείσα κατάσταση, να προβεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 23 Ιουνίου στις 2μμ στο ΥΠΑΙΘ.

Καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς, ανεξαρτήτως ειδικότητας να δώσουν μαζικά το παρών και να στηρίξουν τους/τις συναδέλφους μας, συνειδητοποιώντας  ότι πρέπει να προστατεύεται το εργασιακό καθεστώς όλων μας, προς όφελος και της μόρφωσης των μαθητών/τριών μας.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά επιτακτικά να συναντηθεί την Τέταρτη με την υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας αποκλειστικά για το θέμα αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025