Ήδη σε πολλά σχολεία, η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών αξιοποιεί τη στάση εργασίας, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας.
H ανακοίνωση
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας παραμένει σταθερά και αταλάντευτα στον δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, ενάντια στην κατηγοριοποίηση μαθητών, σχολείων και εκπαιδευτικών που επιχειρεί η κυβέρνηση, μέσω και της «αξιολόγησης».
Η μαζική αντίθεση στην αξιολόγηση και η ηρωική αντίσταση που κράτησαν οι εκπαιδευτικοί, συμμετέχοντας με ποσοστό πάνω από 95% στην Απεργία – Αποχή, δείχνουν τις διαθέσεις των εκπαιδευτικών ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το Δημόσιο Σχολείο.
Αναδεικνύει επίσης και την ολέθρια στάση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ, η οποία μετά τα συγκλονιστικά ποσοστά στην Απεργία – Αποχή, τα ποσοστά στην 24ωρη Απεργία στις 11 του Οκτώβρη, αποφάσισε να «τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια» των χιλιάδων εκπαιδευτικών, που αγωνίστηκαν μαζικά ενάντια στην αξιολόγηση.
Ο Αγώνας αυτός συνεχίζεται και τώρα, με τις Ειδικές Συνεδριάσεις για την αποτίμηση της αξιολόγησης. Ήδη σε πολλά σχολεία, η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών αξιοποιεί τη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας και ματαιώνουν τις Συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων!
Είναι η ώρα να εντείνουμε τις προσπάθειές μας! Να ματαιώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες Ειδικές Συνεδριάσεις!
Είναι ένας αγώνας που αφήνει παρακαταθήκες για την επόμενη χρονιά, τόσο για αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, όσο και για την ατομική αξιολόγηση, η οποία έρχεται!
Την απόφαση αυτή της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, απόφαση, την οποία έχουν υιοθετήσει πολλές ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα, θα επιδιώξουμε να γίνει και απόφαση της ΟΛΜΕ στο επερχόμενο συνέδριο, για τη διαμόρφωση ενιαίας στάσης, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.
Υπενθυμίζουμε ξανά:
· Η στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΕΛΜΕ, είναι απόλυτα νόμιμη και κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να μην την κάνουμε.
· Η συνεδρίαση για την «αποτίμηση» έχει προθεσμία μέχρι τις 25 Ιουνίου και είναι «ειδική συνεδρίαση». Οφείλει, δηλαδή, να έχει ΜΟΝΟ αυτό ως θέμα και κανένα άλλο.
· Σύμφωνα με το νόμο, τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, πρέπει να λάβουν γνώση για τη συνεδρίαση, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 μέρες, πριν από τη σύγκλησή της.
· Οι συντονιστές εκπαίδευσης δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αλλάξουν ή να επιβάλλουν στις ομάδες, ώστε να γραφτεί κάτι συγκεκριμένο στους δείκτες αξιολόγησης.
· Σε περίπτωση μη απαρτίας, ο/η Διευθυντής/ντρια, έχει δικαίωμα να συμπληρώσει μόνος/η του/της, την αποτίμηση.