Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας προχωρούν στην συγκρότηση των, αγνοώντας την συντριπτική και εκκωφαντική αποχή της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών από τις εκλογές παρωδία της 7ης Νοέμβρη και την ηλεκτρονική ψηφοφορία, αναφέρει η ΕΛΜΕ Πειραιά σε ανακοίνωση της,

Υπενθυμίζουμε ότι παρά την απροκάλυπτη παρέμβαση μηχανισμών της ΔΔΕ Πειραιά, στην οποία έχουμε αναφερθεί σε άλλες ανακοινώσεις, στον Πειραιά, η αποχή έφτασε στο 87,7 % (μόλις 455 στους 3687) και πανελλαδικά στο 92%!

Προσπαθώντας να διαχειριστεί αυτή τη δύσκολη -για το Υπουργείο Παιδείας- κατάσταση, η κυβέρνηση περιέλαβε το Δεκέμβρη στο πλαίσιο του αντιεκπαιδευτικού νόμου για την ΤΕΕ διάταξη, σύμφωνα με την οποία, αν παραιτηθούν οι αιρετοί που «εκλέχτηκαν» από τη διαδικασία-παρωδία, τα Υπηρεσιακά Συμβούλια θα συγκροτηθούν με διευθυντές ή όποιους άλλους εκπαιδευτικούς προθυμοποιηθούν μετά από σχετική πρόσκληση (νόμος 4763/2020, άρθρο 123). Δηλαδή, η κυβέρνηση έδωσε στον εαυτό της το δικαίωμα να συγκροτεί ένα Υπηρεσιακό Συμβούλιο, όπου και τα 5 μέλη θα είναι διορισμένα, χωρίς να υπάρχει παρουσία αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών.

Στα πλαίσια αυτά, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής έχει αποστείλει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διορισμό τόσο στο ΠΥΣΔΕ Πειραιά, όσο και στο διευρυμένο συμβούλιο επιλογής στελεχών.

Κανένας εκπαιδευτικός δεν πρέπει να καταθέσει σχετική αίτηση, νομιμοποιώντας την παρωδία των δήθεν εκλογών, την ηλεκτρονική ψηφοφορία, τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης.

Το Υπουργείο Παιδείας παραμένει αμετανόητο και εμμένει στον αυταρχισμό και στην επιβολή «με το έτσι θέλω» της πολιτικής του. Αφού δεν έπιασαν οι απειλές, οι καταναγκαστικές υποψηφιότητες, η διαστρέβλωση και τα ψέματα, η κινητοποίηση του διοικητικού και κομματικού μηχανισμού της ΝΔ, αφού τούς γύρισε την πλάτη πάνω από το 93% των εκπαιδευτικών, φέρνει τέτοιες κατάπτυστες διατάξεις.

Κανένα αποτέλεσμα όμως των «ψευτοεκλογών» δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί. Η διαδικασία της 7ης Νοεμβρίου θεωρείται ως μη γενόμενη. Δεν υπάρχουν «εκλεγμένοι» αιρετοί και κάθε απόπειρα ορισμού τους είναι παράνομη. Οι αιρετοί είναι ήδη παραιτημένοι στην συνείδηση του κλάδου και η κυβέρνηση αυτό το γνωρίζει.

Ωστόσο, ενημερώνουμε ότι στον Πειραιά, οι δύο δήθεν εκλεγμένοι (είναι από τον ίδιο συνδυασμό), μέχρι στιγμής δεν έχουν καταθέσει τις παραιτήσεις τους!

Δύο μήνες μετά τις δήθεν εκλογές, δεν έχουν συνταχθεί με τις αποφάσεις του κλάδου και της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών. Παρά το γεγονός ότι, προεκλογικά, κατέθεσαν αιτήσεις απόσυρσης του συνδυασμού τους, αλλά και ονομαστικές παραιτήσεις από την υποψηφιότητα. Άραγε, τι περιμένουν;

Είναι αυτονόητο να πούμε ότι όσοι φέρονται να εκλέχτηκαν και δεν υποβάλουν παραίτηση, τούς παραδίδουμε στην κρίση των συναδέλφων, αποτελούν ουσιαστικά “ξένο σώμα” για τον κλάδο.

Αλήθεια, η κυβέρνηση που μιλά για δήθεν μειοψηφίες, που επιβάλλουν τη γνώμη τους στους πολλούς, τι έχει να πει τώρα, που προχωρά στη νομιμοποίηση εκλογών που συμμετείχε μόλις το 8%;

Με τέτοια “επιχειρήματα” κλιμακώνουν και με τη νέα χρονιά την επίθεση στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα. Ετοιμάζουν νέο χτύπημα στη δυνατότητα των εργαζομένων να αποφασίζουν κινητοποιήσεις μέσα από τα σωματεία τους, σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζουν τα καταστατικά τους. Ετοιμάζουν νέο ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχου και καταστολής της λειτουργίας των συνδικάτων, ποινικοποίηση επί της ουσίας της λήψης απόφασης για απεργία κλπ… Εκεί αποσκοπούσε και η επιβολή με κάθε τρόπο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και όχι φυσικά στην δυνατότητα συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις εκλογές, συμμετοχή που ήταν έτσι και αλλιώς πολύ υψηλή.

Με τη νέα χρονιά δυναμώνουμε τον αγώνα μας! Έχουμε δύναμη, όταν δρούμε οργανωμένα, συλλογικά. Η μαζική αποχή από τις εκλογές παρωδία είναι παρακαταθήκη για το μέλλον. Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δώσαμε μεγάλο χτύπημα στην προσπάθεια να εισαχθούν τέτοιες νόθες διαδικασίες στα σωματεία μας, συνολικά στο Δημόσιο, αλλά και στο νέο νόμο-έκτρωμα που ετοιμάζεται, οι βασικές αρχές του οποίου ήδη έχουν παρουσιαστεί από το Υπουργείο Εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025