Εκπαιδευτικοί ΕΛΜΕ Λήμνου: «Η κυβέρνηση κλείνει τα σχολεία και στην παίρνει απουσία. Από το πρωί της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου το σύστημα σε όλη την Ελλάδα δεν άντεξε παρά μόνο τις 2 πρώτες ώρες».

Η ετοιμότητα του επιτελικού κράτους και η διαβεβαίωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας ότι όλα είναι έτοιμα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε Γυμνάσια και Λύκεια κράτησε μόλις 2 ώρες.

Από το πρωί της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου το σύστημα σε όλη την Ελλάδα δεν άντεξε παρά μόνο τις 2 πρώτες ώρες. Μάλιστα υπήρξαν περιοχές όπου συνάδελφοι και μαθητές δεν μπόρεσαν να μπουν από την πρώτη ώρα.

Αν δεν ήταν για γέλια θα ήταν για κλάματα. Άλλη μια «ετοιμότητα» καταγράφεται στο ενεργητικό της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της στα σχολεία. Από το παγουρίνο για νάνους και την μάσκα για γίγαντες φτάνουμε τώρα στο τραγέλαφο του webex και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ενώ, λοιπόν η κυβέρνηση με την πολιτική της κλείνει τα σχολεία, δεν πήρε εδώ και 8 μήνες ούτε ένα μέτρο για την τηλεκπαίδευση,  παρά το γεγονός ότι τα σωματεία των εκπαιδευτικών ήδη από το Μάρτη απαιτούσαν μέτρα για τη διεξαγωγή της (τάμπλετς, λαπτοπς, γρήγορες συνδέσεις κτλ). Φυσικά το ίδιο διάστημα της εγκληματικής της αδράνειας, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΑΙΘ έκοβε βόλτες στα φίλια ΜΜΕ και διαβεβαίωνε –συνειδητά και εν γνώσει της ψευδόμενη – ότι όλα πάνε ρολόι! Η μόνη τους έγνοια ήταν να μπαίνουν οι απουσίες και το προχώρημα της ύλης!

Αρκετά πια με την κοροϊδία της κυβέρνησης στα σχολεία! Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ μέτρα εδώ και τώρα!

Το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ο προγραμματισμός και τα μέσα που θα επιλεγούν πρέπει να αποφασίζονται με ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων και των εκπαιδευτικών. Καμία διοικητική αυθαιρεσία δε θα γίνει αποδεκτή.

Μείωση – προσαρμογή της ύλης για όλες τις τάξεις που κλείνουν και ειδικά για τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα. Να επαναδιδαχθεί η ύλη που «προχώρησε» στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όταν θα ανοίξουν τα σχολεία.

Μη προσμέτρηση των απουσιών των μαθητών εφόσον δεν εξασφαλίζονται καθολικά τα τεχνολογικά μέσα. Ειδική μέριμνα για δια ζώσης κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών που θα δημιουργηθούν (ενισχυτική διδασκαλία, φροντιστηριακά μαθήματα κ.τ.λ.)

Να εξασφαλισεί η κάλυψη, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Δωρεάν τάμπλετ και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet. Αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες των Δημόσιων Σχολείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025