Την απόφαση τους να αποσύρουν το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Αριστερής Πρωτοβουλίας από τις για αιρετούς εκπροσώπους έκαναν τα μέλη του ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Αττικής.

Με βάση:

1. Την  ΚΥΑ Φ.350/51/139940/E3 της 14/10/2020 με την οποία καθορίζεται ότι οι επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικό τρόπο.

2. Τις απόφάσεις του Δ.Σ της ΟΛΜΕ 2/102020 “Καμία συμμετοχή της ΟΛΜΕ σε «ηλεκτρονικές εκλογές» και 15/10/2020 “Οργανωτικά μέτρα για την υλοποίηση της απόσυρσης των υποψηφιοτήτων για τα Υ.Σ.”

3. Τη δήλωση της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΥΣΔΕ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ  που καταθέσαμε 2/10/2020 μαζί  με το ψηφοδέλτιο αιρετών εκπροσώπων

δηλώνουμε  ότι  η Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία  αποσύρει το ψηφοδέλτιο της για τις εκλογές του  ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Αττικής.

Με την ενέργεια αυτή δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως δε θα συναινέσουμε, δε θα νομιμοποιήσουμε και δε θα συμμετέχουμε:

– στην άμεση  και αυταρχική παρέμβαση της κυβέρνησης της Ν.Δ και του Υπουργείου Παιδείας στις διαδικασίες των σωματείων και στην περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.  Ήδη ο νόμος Αχτσιόγλου  θέτει ως προϋπόθεση το 50%+1 για τη λήψη απεργιακής απόφασης.

Η ΝΔ ακολουθεί αμέσως μετά με το φακέλωμα των σωματείων, με την επιβολή μητρώου συνδικαλιζόμενων, ενώ προετοιμάζεται νέος συνδικαλιστικός νόμος που μεταξύ άλλων προβλέπει  υποχρεωτική ηλεκτρονική ψηφοφορία για λήψη απόφασης για απεργία από τα σωματεία. Όλα τα παραπάνω,σε συνδυασμό με  τον νόμο Χρυσοχοιδη   για τις διαδηλώσεις    και την τωρινή τροπολογία Κεραμέως, αποτελούν κομβικά σημεία μιας οργανωμένης προσπάθειας αποσυλλογικοποίησης, απομαζικοποίησης και αποδυνάμωσης των κινηματικών διαδικασιών.

-στην εγκαθίδρυση  ενός  ιδιότυπου μόνιμου lock down στη λειτουργία των σωματείων και των συνδικάτων. Η πολιτική της κοινωνικής «αποστασιοποίησης» για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού θέλουν να μεταφερθεί  εκεί όπου κρίνεται η δυνατότητα της νεολαίας και των εργαζόμενων να ανατρέπουν την κυρίαρχη πολιτική, στις μαζικές διαδικασίες των Γ.Σ και στη λειτουργία των φορέων συλλογικής οργάνωσης τους.

– στο πλαίσιο της “ηλεκτρονικής δημοκρατίας” που θέλει το σπάσιμο κάθε κοινωνικού δεσμού, προάγοντας την ατομικότητα και τη συνδιαλλαγή, ο εργαζόμενος να ψηφίζει από υπολογιστή, ο εκπαιδευτικός να  κάνει μάθημα από τον υπολογιστή, το παιδί  να παίζει και  να εκπαιδεύεται από τον υπολογιστή.

-στην  ηλεκτρονική ψηφοφορία που ανοίγει το δρόμο για  τον πλήρη έλεγχο  και φυσικά τη δυνατότητα  αλλοίωσης του αποτελέσματος. Είναι σαφές πως η δυνατότητα ελέγχου της ψήφου μέσω εκβιασμών και πιέσεων είναι εξαιρετικά μεγάλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025