Η Υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στους και στις ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία ηανέφερε χαρακτηριστικά: «Η χώρα μας έχει να διορίσει πάνω από δέκα χρόνια και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα γιατί καταρχήν έχουμε ένα γερασμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Η κυβέρνηση προχωράει ήδη από την επόμενη εβδομάδα σε στον τομέα της . 4.500 συνολικά θα διοριστούν στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής και έχουμε ήδη εξαγγείλει 10.500 εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση.

Όσον αφορά στα κενά να σας πω ότι η σχολική χρονιά άνοιξε καλύτερα από ποτέ. Υπήρξαν κάποια κενά τα οποία υπήρξαν γιατί δυστυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επέμβει με έναν τρόπο, χαρακτηριστικά είχε ψηφίσει δύο ρυθμίσεις, η πρώτη ρύθμιση είχε να κάνει με την κατάργηση της ενισχυμένης μοριοδότησης για όσους πάνε σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Αυτό είναι απορίας άξιο γιατί επέλεξε να το κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση, Εμείς ήδη θεσμοθετούμε και προετοιμάζουμε την αλλαγή δηλαδή ενισχυμένη μοριοδότηση από του χρόνου για όσους πηγαίνουνε σε δυσπρόσιτες περιοχές. Επίσης θεσμοθετούμε συγκεκριμένες ρήτρες για την περίπτωση που δεν εμφανιστεί κάποιος εκπαιδευτικός ενώ έχει επιλέξει συγκεκριμένα να πάει σε κάποια περιοχή. Αυτά είναι δύο παραδείγματα ρυθμίσεων τα οποία σκοπεύουμε να αλλάξουμε για την επόμενη σχολική χρονιά».

Εντός του 2019 αναμένονται οι τελικοί πίνακες διορισμών ειδικής αγωγής

Σύμφωνα με το ενημερωτικό των αιρετών ΚΥΣΕΕΠ εντός του 2019 αναμένεται να αναρτηθούν οι τελικοί πίνακες διορισμών εκπαιδευτικών ΕΕΠ για την προκήρυξη 2ΕΑ σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση των Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Βασίλη Βούγια – Γεωργίας Μπουλμέτη.

Όπως τονίζουν οι αιρετοί για την έναρξη ισχύος των τελικών αξιολογικών πινάκων θα πρέπει να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Eρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών καθορίζεται ο αριθμός των κενών θέσεων εκπαιδευτικών, μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που πρόκειται να καλυφθούν, κατά κλάδο και ειδικότητα ή ειδίκευση.

Στη συνέχεια με απόφαση της ανακοινώνεται ο αριθμός, κατά κλάδο και ειδικότητα, καθώς και περιοχή διορισμού, των θέσεων που πρόκειται να καλυφθούν και καλούνται οι υποψήφιοι που είναι εγγεγραμμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες να υποβάλουν δήλωση προτίμησης για μόνιμο διορισμό σε συγκεκριμένες περιοχές διορισμού, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία που ορίζεται στην ίδια απόφαση. Η ανωτέρω δήλωση προτίμησης υποβάλλεται άπαξ και είναι αμετάκλητη.

Κατανομή των 4.500 θέσεων

Ευελπιστούμε πως πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί από το ΥΠΑΙΘ.

Αιτήσεις θεραπείας – Τι είναι η Αίτηση Θεραπείας

Ως προς τη διαδικασία των αιτήσεων θεραπείας και μετά από ερωτήματα υποψηφίων που έχουμε λάβει, σας ενημερώνουμε για τα εξής: Αίτηση θεραπείας – Απευθύνεται στη διοικητική αρχή που εξέδωσε την πράξη – Eχει ως αίτημα την ανάκληση ή την τροποποίηση της πράξης. Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ότι η αίτηση θεραπείας υποβάλλεται ταχυδρομικά και μόνο στο Α.Σ.Ε.Π. και είναι σημαντικό να συνοδεύεται από πρόσθετα δικαιολογητικά που θα ενισχύουν την πιθανότητα κάθε συναδέρφου να δικαιωθεί.

Επιπλέον, δεν απαιτείται η πληρωμή παράβολου ούτε υπάρχει συγκεκριμένη φόρμα αίτησης. Από την εμπειρία μας για την έκβαση αιτήσεων θεραπείας του ΑΣΕΠ σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις θεραπείας εξετάζονται από τριμελή επιτροπή του ΑΣΕΠ, η οποία μπορεί να αποφανθεί αρνητικά για την καταρχήν εξέταση της συγκεκριμένης αίτησης. Συνιστούμε στους υποψηφίους να φροντίσουν να προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ισχυροποίηση των επιχειρημάτων τους. Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι πέρσι ελάχιστες αιτήσεις θεραπείας δικαιώθηκαν.

Συγκεκριμένα, τα άρθρα 24 έως 27 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/1999) προβλέπουν τη δυνατότητα ασκήσεως διοικητικών προσφυγών, δηλαδή προσφυγών που υποβάλλονται από τους διοικούμενους ενώπιον των διοικητικών οργάνων και όχι δικαστηρίων με αίτημα την άσκηση ελέγχου νομιμότητας ή και σκοπιμότητας διοικητικών πράξεων που έχουν εκδοθεί και τους αφορούν. Σκοπός είναι να αποφευχθεί η προσφυγή στα δικαστήρια και να λυθεί η υπόθεση εντός της υπηρεσίας που εξέδωσε την επίμαχη διοικητική πράξη. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μορφή αυτοελέγχου της Διοίκησης με στόχο την διόρθωση των παρανομιών από την ίδια τη διοίκηση. Η διοικητική αρχή στην οποία υποβάλλεται η, κατά την προηγούμενη παράγραφο, αίτηση οφείλει να γνωστοποιήσει στον ενδιαφερόμενο την απόφασή της για την αίτηση αυτή το αργότερο μέσα σε τριάντα (30) ημέρες, εκτός αν από ειδικές διατάξεις προβλέπεται διαφορετική προθεσμία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025