| «Ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος μάς επιτρέπει να παίρνουμε μόνιμα μέτρα με θετικό κοινωνικό πρόσημο», δήλωσε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη , σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».

Η κ. Τζούφη υπογράμμισε πως «η απόφαση για τα πλεονάσματα αποτέλεσε αντικείμενο πολύ σοβαρής διαμάχης σε ευρωπαϊκό επίπεδο» και ως εκ τούτου «οι ευρωεκλογές είναι πάρα πολύ κρίσιμες, ώστε να δημιουργηθεί ένα ευρύτατο μέτωπο ενάντια στην σκληρή λιτότητα».

Σε αυτό το πλαίσιο, «η Κυβέρνηση τηρεί τη συμφωνία που είχαμε αναγκαστεί να υπογράψουμε, όμως χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και στις προσπάθειες του οικονομικού επιτελείου, έχουν επιτευχθεί οι οικονομικοί στόχοι, που μας επιτρέπουν να προχωρούμε σε θετικά μέτρα· μέτρα τα οποία είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και έχουν υλοποιηθεί, αλλά και μόνιμα μέτρα με θετικό κοινωνικό πρόσημο, με την έξοδό μας από τα μνημόνια».

Να αντιπαρατεθούν δημοσίως τα πολιτικά σχέδια της Κυβέρνησης και της ΝΔ

Μιλώντας για τη στάση που τηρεί η ΝΔ, η κ. Τζούφη υπογράμμισε ότι «δημιουργεί ένα τοξικό κλίμα και υπάρχει ένας έντονος κιτρινισμός και απαξίωση της πολιτικής από τον οποίο ο μόνος που έχει να ωφεληθεί είναι η ακροδεξιά και δυστυχώς αυτό έχει μπει ως ένα κομμάτι της πολιτικής ατζέντας της ΝΔ».

Πρόσθεσε δε ότι «τα πολιτικά σχέδια της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «πρέπει να αντιπαρατεθούν μπροστά στον ελληνικό λαό, ο οποίος καλείται αυτή τη στιγμή σε πρώτη φάση να αποφασίσει για το ευρωπαϊκό πλαίσιο, το οποίο όμως είναι πάρα πολύ κρίσιμο για την επόμενη μέρα».

Κρίσιμες οι Ευρωεκλογές για την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών

Όπως σημείωσε, «προκειμένου να υλοποιηθούν τα θετικά κοινωνικά μέτρα, πρέπει να συνεχίσουν να έρχονται τα πακέτα κοινωνικής συνοχής, για τα οποία ο κ. Βέμπερ, έχει τελείως διαφορετική άποψη», επισημαίνοντας ότι «αυτόν προτείνουν για επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αλλά και ο κ. Μητσοτάκης. Άρα», πρόσθεσε, «η μάχη των ευρωεκλογών είναι πάρα πολύ κρίσιμη και για την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών».

Ενίσχυση της Δημόσιας Παιδείας

Όσον αφορά τον χώρο της Παιδείας, η Υφυπουργός υπενθύμισε ότι «άνοιξε η προκήρυξη για τις 4.500 για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» και πως «μέσα στο επόμενο δίμηνο θα ξεκινήσουν και για τις άλλες 10.000 για τη Γενική Εκπαίδευση, για τα επόμενα δύο χρόνια».

Σχετικά με την Ανώτατη , η κ. Τζούφη υπογράμμισε ότι «γίνεται μια ανασυγκρότηση του χώρου της, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλοι οι πόροι είτε υλικοί, είτε ανθρώπινοι και τα δημόσια πανεπιστήμια να σταθούν αξιοπρεπώς στον ευρωπαϊκό χάρτη». Επιπλέον, τόνισε ότι «στο τελευταίο νομοσχέδιο, ψηφίσαμε την εφαρμογή του κανόνα 1:1, σε πλήρη αντίθεση με το 1:5 στο οποίο επιμένει και σχεδιάζει η ΝΔ, ώστε για κάθε ένα αποχωρούν μέλος ΔΕΠ, να προκηρύσσεται, στο γνωστικό αντικείμενο, άμεσα η θέση του». Κάτι που, όπως σημείωσε, «θα οδηγήσει στην στήριξη των νέων επιστημόνων και την ανάσχεση του brain drain».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025