– Νέες μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποσχέθηκε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης και μάλιστα δήλωσε ότι σύντομα η κυβέρνηση θα κάνει σχετικές ανακοινώσεις.

Όπως τόνισε «Πρέπει να μπορέσουμε να μετατρέψουμε τους αναπληρωτές σε μόνιμους. Σύντομα θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί. Θα γίνουν καινούριοι .

Όσο περισσότερους διορισμούς έχουμε τόσο λιγότερη θα είναι η ανάγκη για αναπληρωτές, οι οποίοι βέβαια έχουν στηρίξει το εκπαιδευτικό σύστημα. Τα 4 τελευταία χρόνια είχαμε 28.000 διορισμούς. Είμαστε σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία ώστε σύντομα να κάνουμε ανακοινώσεις».

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της στέγασης των εκπαιδευτικών όταν διορίζονται, κυρίως σε τουριστικές περιοχές, που πολύ συχνά αναγκάζονται ακόμη και να κοιμούνται στο αυτοκίνητο τους, ο υπουργός δεν ανακοίνωσε κάποιο συγκεκριμένο μέτρο αλλά υποσχέθηκε ότι για την ώρα, το υπουργείο Παιδείας, θα προσπαθήσει να τους ενημερώνει έγκαιρα ώστε να μην τρέχουν την τελευταία στιγμή να βρουν στέγη.

Συγκεκριμένα όπως είπε: Ένα από τα πράγματα, που μπορούν να γίνουν είναι να ενημερώνονται νωρίτερα οι αναπληρωτές για το πού θα πάνε . Θα βελτιώσουμε το χρονοδιάγραμμα για τους καθηγητές και τους δασκάλους. Για τους δασκάλους φέτος θα το πετύχουμε. Η στρατηγική για τη στέγη πρέπει να είναι ευρύτερη και όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί πρέπει να στηριχθούν.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών καθώς οι φοιτητικές εστίες δεν μπορούν να στεγάσουν μεγάλο αριθμό σπουδαστών στα ΑΕΙ. Όπως υπογράμμισε «αυτή τη στιγμή έχουμε 10.000 κλίνες φοιτητών . Θα βάλουμε 700 εκατ. ευρώ για να τις διπλασιάσουμε . Είναι η μεγαλύτερη πολιτική για εστίες που έχουμε και θα έρθουν σε 2 -3 χρόνια. Προς αυτή την κατεύθυνση αυξήθηκε και το φοιτητικό επίδομα».

Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς

Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και το Ψηφιακό Σχολείο τόνισε ότι θα υπάρχουν βίντεο και θα επεξηγούνται τα πάντα. Για παράδειγμα, αν κάποιος χάνει ένα μάθημα, θα μπορεί να το βλέπει σε ένα βίντεο και θα το παρακολουθεί. Αυτό θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο. «Σταδιακά θα γίνεται. Θα χτίζεται εβδομάδα με την εβδομάδα», είπε. Για παράδειγμα, τόνισε ότι στο ψηφιακό φροντιστήριο θα μπορούν να μπαίνουν οι μαθητές και να παρακολουθούν μαθήματα. Ακόμη, θα υπάρχει διαδραστικός πίνακας, όπου θα μπορούν οι μαθητές και να παρακολουθούν επίσης τα πάντα. Ξεκαθάρισε ότι στις απομακρυσμένες περιοχές τα μαθήματα δεν θα είναι μόνο ψηφιακά θα υπάρχουν και τρείς εκπαιδευτικοί . Οφείλουμε να κάνουμε τεράστιες αλλαγές στην εκπαίδευση. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα ταμπού. Το ημερολόγιο γράφει 2024», ανέφερε φέρνοντας ως παράδειγμα τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025