ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΥΣΠΕ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ

Διαβάστε :

Παρότι δε συνηθίζεται ο Πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ να απαντά μέσω των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου, αναγκάζεται να προβεί σε δημόσια δήλωση, μετά την α , για την αποκατάσταση της αλήθειας και για τη διαφύλαξη του κύρους του Συμβουλίου.

Σχετικά με την καταγγελία των αιρετών του ΚΥΣΠΕ, ότι «ο Πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ αρνήθηκε να χορηγήσει το ηλεκτρονικό αρχείο με τα ονόματα των …. στο πλαίσιο της διαφάνειας και της άμεσης ενημέρωσης των συναδέλφων…» , επισημαίνουμε τα εξής:

  1. Η διαφάνεια και η άμεση ενημέρωση, ως κεντρικό επιχείρημα της καταγγελίας, καταρρίπτεται από το γεγονός ότι, η Υ.Α. που ακολουθεί κατά νόμο την απόφαση/πρόταση του ΚΥΣΠΕ για τις μεταθέσεις, εκδόθηκε λίγες ώρες μετά την απόφαση του Συμβουλίου (4/7/2016) και δόθηκε στη δημοσιότητα από το Γραφείο του κ. Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.
  2. Ο Πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ δεν κατείχε και συνεπώς δεν μπορούσε να παραδώσει σε ηλεκτρονική μορφή το αρχείο των μεταθέσεων. Αντιθέτως, οι αιρετοί που κατείχαν σε έντυπη μορφή τον πίνακα μεταθέσεων και πριν υπογραφούν τα πρακτικά και η Υ.Α. από τον κ. Υπουργό έσπευσαν να τον φωτογραφίσουν και να τον δημοσιεύσουν.
  3. Στην «απαίτηση» των αιρετών να δοθεί εντολή από τον Πρόεδρο του ΚΥΣΠΕ στη Δ/νση Προσωπικού, ώστε να παραδοθεί σε ηλεκτρονική μορφή το αρχείο των μεταθέσεων, η απάντηση ήταν ότι αφενός ο Πρόεδρος δεν δίνει «εντολές» σε υπηρεσίες του Υπουργείου, αφετέρου ότι «δεν έχει εντολή να ζητήσει το ηλεκτρονικό αρχείο από τη Δ/νση Προσωπικού».
  4. Η επίκληση των «συνηθειών» ενός φαύλου παρελθόντος δε νομιμοποιούν κανέναν αιρετό να διεκδικεί ηλεκτρονικά αρχεία «εθιμικώ δικαίω». Η δημοσιοποίηση των μεταθέσεων από τους αιρετούς, πριν υπογραφούν από τον αρμόδιο Υπουργό, είναι μία πρακτική που στερείται νομιμότητας, καμιά φορά και εγκυρότητας.
  5. Το ΚΥΣΠΕ και ο Πρόεδρός του εφαρμόζουν με απόλυτο σεβασμό τις αρχές της νομιμότητας, της δημοσιότητας, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας και δεν υποκύπτουν σε «συνδικαλιστικούς εκβιασμούς».
  6. Η στοχοποίηση προσώπων δεν προάγει ούτε το συνδικαλισμό ούτε το δημόσιο και δημοκρατικό διάλογο.

Αθήνα 5-7-2016

Ο πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ