: Στους τρεις άξονες πάνω τους οποίους θα κινηθεί η σταδιακή άρση των μέτρων και τις εισηγήσεις των ειδικών αναφέρθηκε σήμερα ο Επίκουρος καθηγητής κλινικής Φαρμακολογίας και αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτακόπουλο, οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η διαδικασία αποκλιμάκωσης είναι οι εξής: η σταδιακή επαναφορά της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, η προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, και η προστασία του συστήματος υγείας ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί σε τυχόν τοπικές εξάρσεις.

Αναφορικά με όσα ακούγονται για τα παιδιά που έχουν στο σπίτι ευπαθείς ομάδες, και αν αυτά θα πρέπει να επιστρέψουν στο , ο αντιπρόεδρος του δήλωσε: «Χρειάζεται μια διαδικασία διαχείρισης. Δεν είναι απαραίτητο ότι δεν θα πάνε τα παιδιά στο σχολείο, μπορεί να γίνει και αντιστρόφως: τα παιδιά να πάνε στο σχολείο και να απομακρυνθούν ή να προστατευτούν οι ευπαθείς. Αυτό εξαρτάται από τις επιμέρους συνθήκες και δεν είναι το ίδιο για κάθε οικογένεια. Οπότε πρέπει να βρεθεί μια πρόνοια».

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ υπογράμμισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τις αποστάσεις: «Καμία οδηγία δεν μπορεί να αντικαταστήσει και να υποκαταστήσει την κοινή λογική, η οποία ενισχύθηκε αυτό το διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που θέλουμε είναι ο αριθμός των κρουσμάτων να είναι ελεγχόμενος, να μην γονατίσουν το σύστημα και να μπορούμε να ανταποκριθούμε. Η ίωση είναι περισσότερο ύπουλη παρά φονική», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025