Δείτε τι αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή του:
Να σταματήσει ο εμπαιγμός των εκπαιδευτικών
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 (ΦΕΚ 4695/7-9-2022), ισχύουν μεταξύ άλλων, τα εξής:
Οι μαθητές/τριες που νοσήσουν από κορωνοϊό υποχρεούνται να επιστρέψουν στο σχολείο μετά την παρέλευση πέντε (5) ημερών απομόνωσης, εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών.
Για την επιστροφή στο σχολείο δεν απαιτείται η διενέργεια νέου εργαστηριακού διαγνωστικού τεστ.
Σε περίπτωση, όμως, που, παρά τις συστάσεις, πραγματοποιηθεί νέος εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος και είναι θετικός, τότε το γεγονός αυτό δεν αποτελεί λόγο μη επανόδου στο σχολείο.
Δεν προβλέπεται κανένας έλεγχος και ούτε μία μέρα απουσίας στις άμεσες επαφές (γονείς, αδέρφια)οι οποίοι συνεχίζουν να πηγαίνουν κανονικά τις δουλειές και τα σχολεία τους.
Δεν προβλέπεται η χρήση μάσκας από κανέναν στα σχολεία, εκτός απ΄ τους νοσήσαντες μαθητές που επιστρέφουν μετά την απομόνωση.
Δεν προβλέπεται κανένας προληπτικός έλεγχος (selftest) για εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Μόνο οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, και όσοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχει παρέλθει το διάστημα νόσησης, υποχρεούνται σε διενέργεια ενός εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) μία φορά την εβδομάδα και με ιδία έξοδα.
Εύλογα λοιπόν προκύπτουν τα ερωτήματα:
Συντρέχουν πλέον λόγοι διασφάλισης και προστασίας της Δημόσιας Υγείας στα σχολεία; Ναι ή Όχι;
Εάν ναι, τότε γιατί εξαιρούνται όλοι οι παραπάνω από τη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου rapidtest ή PCR test ή έστω selftest;
Εάν όχι, τότε γιατί υποχρεώνονται οι ανεμβολίαστοι, ή όσοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι και έχει παρέλθει το διάστημα νόσησης, στη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου rapid test ή PCR test και μάλιστα με ιδία έξοδα;
Ο ισχυρισμός – που προκύπτει από το ΦΕΚ4695/7-9-2022 – ότι ο ιός COVID-19 μεταδίδεται μόνο από μία μικρή ομάδα εκπαιδευτικών και ως εκ τούτου ΜΟΝΟΝ αυτοί υποχρεούνται στη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δείχνει αντιφατικός, υποκριτικός και ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.
Αντίθετα δημιουργεί την αίσθηση του εμπαιγμού της κοινωνίας έχοντας έναν καθαρά εκδικητικό και τιμωρητικό χαρακτήρα προς τους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς.
Τόσο ο εμπαιγμός της κοινωνίας όσο και η κατηγοριοποίηση και η οικονομική αφαίμαξη των εκπαιδευτικών πρέπει να σταματήσει.
Τα όποια μέτρα παίρνονται θα πρέπει να εφαρμόζονται είτε σε ΟΛΟΥΣ είτε σε ΚΑΝΕΝΑΝ με γνώμονα πάντα την διασφάλιση και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.