: Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, αναφέρθηκε στην κατάσταση του  ενώ μίλησε και για το άνοιγμα των σχολείων.

Τι θα γίνει με τα

Όσον αφορά τα κρούσματα σημείωσε ότι «πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι όποιος ασθενής έρχεται στο νοσοκομείο και χρειαστεί βάσει κριτηρίων διασωλήνωση, θα διασωληνωθεί. Αν δεν υπάρχουν κρεβάτια κι έχουν όλα εξαντληθεί, μπαίνει σε απλές κλίνες και παρακολουθείται από γιατρούς της ΜΕΘ και γιατρούς του τμήματος. Δεν είναι αυτό που ήταν Ιταλία, ότι επιλέγουμε ποιους θα διασωληνώσουμε».

Η κ. Παγώνη είπε πώς μπορεί να γίνουν βήματα ανοίγματος ωστόσο τόνισε ότι χρειάζεται προσοχή γιατί ακόμη και νέοι πηγαίνουν στο νοσοκομείο με ελαφρά συμπτώματα και μετά από λίγο χρειάζονται διασωλήνωση.

Το σημαντικό όπως τόνισε είναι να τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας και να γίνουν «τα τεστ που έχουμε πει και έχουμε ζητήσει, και καλώς έρχονται (τα ). Γιατί θα γίνεται γρήγορα η ιχνηλάτηση και θα περιοριστεί ο ιός και οι μεταλλάξεις».

Η ίδια αναφέρθηκε στα , υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα πάντα, ταυτόχρονα. Για να ανοίξουν τα πρέπει να έχουμε τις ποσότητες των τεστ που θα γίνονται ανά βδομάδα στους μαθητές και τους καθηγητές. Δεν μπορούν να ανοίξουν αλλιώς».

Όσον αφορά την κριτική που ασκείται για τα η Ματίνα Παγώνη τόνισε: «Τα τα είχαμε ζητήσει σαν επιστημονική κοινότητα. Πολλά λέχθηκαν αυτή την εβδομάδα, το πώς θα τα κάνει ο καθένας, το πόσο δύσκολο είναι. Οι οδηγίες θα είναι σαφείς, δεν είναι δύσκολα καθόλου. Να μην κάνουμε την τρίχα τριχιά».

Στο γιατί η επιτροπή ειδικών και η κυβέρνηση κλίνουν προς την επαναλειτουργία του , διατηρώντας την απαγόρευση για τις μετακινήσεις εκτός νομού η κυρία Παγώνη είπε:

«Οι δεν έχουν προχωρήσει σε τέτοιο ποσοστό που να υπάρχει μια σχετική ασφάλεια και ανοσία. Ένας που θα φύγει ανεμβολίαστος 50 ετών και πάει στο χωριό του μπορεί να βρει ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί ή είναι στο 10% που έχουν εμβολιαστεί και θα νοσήσουν. Δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό. Πρώτα θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο»

Τέλος είπε ότι οι ειδικοί είναι επιφυλακτικοί για το . «Πώς θα είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε διαφορετικό καλοκαίρι αν έχουμε ένα κύμα ενδιάμεσα; Υπάρχει ανησυχία να μην πάει κάτι λάθος και φτάσουμε στο καλοκαίρι και δεν έχουμε σχετική ανοσία γύρω στο 50%. Να προχωρήσει το εμβόλιο, να μπορέσει ο κόσμος να εμβολιαστεί, να τα καταφέρουμε το καλοκαίρι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025