Αίτημα για κατ’ εξαίρεση προσλήψεις

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας ξεκίνησε χθες η διαδικασία που προβλέπει ότι σε προεκλογική περίοδο μπορούν να γίνουν κατ’ εξαίρεση προσλήψεις και υπηρεσιακές μεταβολές στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.λπ., μόνον εφόσον προηγηθεί θετική γνώμη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Ανωτάτου Δικαστηρίου που να πιστοποιεί την αναγκαιότητά τους.

Αίτημα για κατ’ εξαίρεση προσλήψεις

Στην επιτροπή του ΣτΕ, η οποία συγκροτήθηκε αμέσως μετά την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών, προεδρεύει η σύμβουλος Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ.

Μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί οκτώ αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση προσλήψεις.

Συγκεκριμένα:
Το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε την πρόσληψη 55 υπαλλήλων, εκ των οποίων 32 θα είναι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου για την κάλυψη αναγκών λόγω του κύματος των μεταναστευτικών ροών στα σύνορα και 6 υπαλλήλων για το κέντρο υποδοχής μεταναστών της Λέσβου.
Ακόμη, το ίδιο υπουργείο ζήτησε την πρόσληψη 17 δημοτικών αστυνομικών, όπως και τη μετάταξη ενός υπαλλήλου.

Επίσης το υπ. Παιδείας έχει ζητήσει την αναστολή των πάσης φύσεως υπηρεσιακών μεταβολών και προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού.

Παράλληλα, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ζήτησε την πρόσληψη 51 υπαλλήλων με 8μηνες συμβάσεις εργασίας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενώ ο Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου έχει ζητήσει την πρόσληψη 83 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, όπως επίσης και ο Δήμος Κισσάμου.

Ακόμη ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ναυπλιέων ζήτησε την πρόσληψη υπαλλήλων για 11μηνη απασχόληση, ενώ το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν ζητάει την άδεια για να προκηρύξει τη διαδικασία πρόσληψης καθηγητών χορού.

Μ. ΜΠΕΝΕΑ ΕΘΝΟΣ