Η προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών ξεκίνησε πριν ένα χρόνο περίπου… Στην αρχή δειλά δειλά έτσι ώστε απο την μια οι μαθητές να μπουν στην διαδικασία συγκέντρωσης των καπακιών (δηλαδή της ανακύκλωσης) απο την άλλη να μπορέσουν με την συγκέντρωση αυτών των καπακιών να προσφέρουν.
Στόχος, η μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση των πλαστικών καπακιών και σκοπός η αγορά ηλεκτρικού αμαξιδίου για μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου.
Μια ενδεικτική ποσότητα που τέθηκε αρχικά σαν στόχος ήταν η συγκέντρωση των 5 τόνων. Στόχος μακρινός και ίσως για πολλούς απρόσιτος.
Όχι όμως και για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου.
Σήμερα ένα χρόνο μετά ο στόχος αυτός ξεπεράστηκε. Έχουν συγκεντρωθεί 6 τόνοι καπάκια. Η βοήθεια που προσφέρεται τόσο απο φορείς και συλλόγους αλλά και πολίτες είναι μεγάλη.
Αλλά πολύ μεγάλη είναι και η βοήθεια των σχολείων της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Η ενεργοποίηση του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας & Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και των υπευθύνων κ Μιχελάκη Δέσποινας και Βασιλικής Ιππέκη, έδωσε το έναυσμα ώστε τα σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), όσα απο αυτά συγκέντρωναν καπάκια να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.
Η προσπάθεια συνεχίζεται και μέσα απο αυτή η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά είναι τα πρώτα μαθήματα που περνούν οι μαθητές στην κοινωνία. Ένα μπράβο είναι λίγο!
Στην φωτογραφία ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου κ Μιχαηλίδης Βασίλειος, στον χώρο που βρίσκονται οι 6 τόνοι καπάκια και ο οποίος έδωσε την άδεια της φωτογράφησης και στο βίντεο ο εκπαιδευτικός κ Γιώργος Χατζηγεωργίου αναφέρεται στην προσπάθεια.