Δελτίο Τύπου
Ο Τομέας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων όρισε την Εθνική Επιτροπή Διαβούλευσης, η οποία θα ασχοληθεί με τη διασύνδεση Εκπαίδευσης, Έρευνας και Ανάπτυξης.
Ακολουθούν τα ονόματα των μελών της Επιτροπής και ένα μικρό βιογραφικό τους:
1. Θεοχαράκης Νικόλαος. Με εμπειρία από τη συμμετοχή του ως Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής της ελληνικής αντιπροσωπίας στο Εuroworking Group, ο κ. Θεοχαράκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και Ιστορίας της Οικονομικής Σκέψης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Κάτοχος πτυχίου από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μεταπτυχιακού στον τομέα της Οικονομίας και Πολιτικής του Παν/μιου του Cambridge, με Διδακτορική Διατριβή στα Οικονομικά (Churchill College & Faculty of Economics and Politics). Διετέλεσε Πρόεδρος της Τράπεζας Marfin – Εγνατία. Έχει χρηματίσει στο διοικητικό συμβούλιο της Εμπορικής Τράπεζας, της εφημερίδας Αυγής και της Εθνικής Ασφαλιστικής.
2. Καραμεσσίνη Μαρία. Γνωστή για τη δράση της ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής της «Διεθνούς Ομάδας Εργασίας για την Κατάτμηση της Αγοράς Εργασίας» (International Working Party on Labour Market Segmentation) και της Διοικούσας Επιτροπής της Διεθνούς Διεπιστημονικής Ερευνητικής Ομάδας «Αγορά εργασίας και φύλο» του Γαλλικού Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας (C.N.R.S.). Επίσης είναι ανεξάρτητη Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθηγήτρια Οικονομικών της Εργασίας και της Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Διοικήτρια του ΟΑΕΔ. Διαθέτει Πτυχίο του Οικονομικού Τμήματος της ΑΣΟΕΕ. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στη Γαλλία (Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Κοινωνική Οικονομία της Ανάπτυξης από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης & Διδακτορικό Δίπλωμα στις Οικονομικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού).
3. Χατζαντώνης Δημήτρης. Με πλούσιο βιογραφικό που περιλαμβάνει συνεργασίες με το Υπουργείο Εργασίας, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και το Υπουργείο Ανάπτυξης (διετέλεσε Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας) ο κ. Χατζαντώνης είναι Διευθυντής του τομέα Επιχειρηματικότητας του ΣΕΒ, Εμπειρογνώμονας σε θέματα Κοινωνικής Οικονομίας. Διαθέτει πτυχίο στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διδακτορικό στην Οικονομία των Επιχειρήσεων του Παν/μίου του Μονπελιέ.
5. Σταμπουλής Γεώργιος. Λέκτορας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Οικονομικό Τμήμα με αντικείμενο την Οικονομική της Τεχνολογίας και την Οργάνωση Επιχειρησιακών Λειτουργιών στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος. Είναι μέλος της Εταιρείας Συστημικής Δυναμικής (System Dynamics Society) και του ελληνικού τμήματός της καθώς και του European Association of Evolutionary Political Economy. Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Επιστημών (M.Sc.) στη Διοίκηση Τεχνολογίας και Διδακτορικού Φιλοσοφίας (D.Phil.) στην Επιστημονική και Τεχνολογική Πολιτική από την Ερευνητική Μονάδα Επιστημονικής Πολιτικής (SPRU) του Πανεπιστημίου του Sussex.
6. Καρνιούρας Παναγιώτης. Συνεργάτης του Δικτύου ΠΡΑΞΗ. Έχει διατελέσει projectmanager σε πλήθος δημόσιων και ιδιωτικών χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων σχετικών με την έρευνα και την καινοτομία, και είναι αξιολογητής προτάσεων με ανάλογο περιεχόμενο. Διαθέτει Πτυχίο Προηγμένης Βιομηχανικής Τεχνολογίας από το Πανεπιστήμιο του Manchester και Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
7. Τύμπας Αριστοτέλης. Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας της Τεχνολογίας του ΕΚΠΑ. Διαθέτει διεθνή εμπειρία ως μέλος του Management Team της Coordinating Committee του Δικτύου Ευρωπαίων Ιστορικών «Tensions of Europe» και της International Scholars Committee της Society for the History of Technology. Αυτή τη στιγμή είναι ο Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της International Committee of the History of Technology και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού ΝΕΥΣΙΣ. Διαθέτει δίπλωμα Χημικού Μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Τεχνολογική και Επιστημονική Πολιτική (School of Public Policy, Georgia Institute of Technology).
8. Κρεστενίτης Ιωάννης. Καθηγητής Παράκτιας Τεχνικής και Ωκεανογραφίας στο ΑΠΘ με συμμετοχές σε διεθνή και εθνικά ερευνητικά προγράμματα. Είναι πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας «ΕΝVIRONMENT» του προγράμματος ‘ TechnologyForesightinGreece’ στην Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.
9. Νούνεσης Γεώργιος.Ερευνητής Α’ του Ινστιτούτου Πυρηνικών και Ραδιολογικών Επιστημών, Ενέργειας, Τεχνολογίας και Ασφάλειας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Έχει λάβει μέρος σε startups εταιρείες και διαθέτει πλούσιο βιογραφικό.
10. Ζεργιώτη Ιωάννα. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, ΕΜΠ. Στην αξιόλογη επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνεται η θέση της ως projectmanager της εταιρείας Philips στην Ολλανδία και η ιδιότητά της ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο ΜaxPlanckInstitut (Goettingen) στην Γερμανία. Είναι κάτοχος Πτυχίου Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διαθέτει Διδακτορικό Δίπλωμα στο Laser Materials Processing (Ph.D., MechanicalEngineering) από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.
11. Χοντζόπουλος Ηλίας. Ερευνητής για 16 χρόνια στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, όπου ήταν επιστημονικός υπεύθυνος- συντονιστής σε ένα μεγάλο αριθμό ερευνητικών έργων χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής για 5 χρόνια στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του ΔΣ της PRIME Laser Technology ΑΒΕΕ και Γενικός Διευθυντής της Lamda Technology ΕΠΕ. Έλαβε το πτυχίο του Χημικού καθώς και το Διδακτορικό του (Χημική μετατροπή της ηλιακής ενέργειας) από τοΕΚΠΑ.
Για το Δελτίο Τύπου σε μορφή doc πατήστε εδώ.