Για την ακρίβεια πρόκειται για έναν εξαιρετικά πολύτιμο σύμμαχο του οργανισμού.
Μια μελέτη του 2014 που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Nutrition Journal έδειξε πως οι συμμετέχοντες που έφαγαν βρώμη δήλωσαν πως ήταν χορτάτοι για περισσότερες ώρες συγκριτικά με εκείνους που έφαγαν την ίδια ποσότητα δημητριακών πρωινού.
Η βρώμη μπορεί να συμβάλει στη μείωση της χοληστερόλης Οι τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες συμβάλλουν στη φυσική μείωση της χοληστερόλης. Οι διαλυτές φυτικές ίνες στη βρώμη βοηθούν να μειωθεί η απορρόφηση της “κακής” χοληστερόλης από τον οργανισμό η οποία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακά επεισόδια και εγκεφαλικό, τονίζουν οι ειδικοί. Η κατανάλωση βρώμης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου Οι τροφές ολικής άλεσης με πολλές φυτικές ίνες -ανάμεσά τους και η βρώμη- έχει αποδειχτεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου.
Έκθεση που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση British Medical Journal έδειξε πως ο κίνδυνος για καρκίνο του εντέρου ήταν 20% μικρότερος στους ανθρώπους που κατανάλωναν 90 γραμμάρια τροφών ολικής άλεσης τη μέρα. Η βρώμη είναι πλούσια σε ένα φυτικό χημικό που προστατεύει την καρδιά
Η βρώμη είναι πλούσια σε λιγνάνες –ένα φυτικό χημικό που προστατεύει έναντι των καρδιαγγειακών ασθενειών. Οι λιγνάνες βρίσκονται σε ικανοποιητικό ποσοστό και σε άλλες τροφές όπως ο λιναρόσπορος, το μπρόκολο και τα βερίκοκα.
Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί τρόποι να βάλετε τη βρώμη στη διατροφή σας εκτός από το πρωινό. Μπορείτε να την προσθέσετε στους κιμάδες, σε πίτες για να απορροφήσει τα επιπλέον υγρά, να την προσθέσετε σε σαλάτες με λαχανικά όπως αβοκάντο και λάχανο, ακόμη και σε κέικ καρότου! Αυτό το ξέρατε; Μόλις ένα φλιτζάνι μαγειρεμένη βρώμη περιέχει 4 γραμμάρια φυτικές ίνες –σχεδόν την ίδια ποσότητα που υπάρχει σε ένα μήλο ή σε ένα φλιτζάνι μαγειρεμένα λαχανάκια Βρυξελλών.