Πολλά προβλήματα υγείας ξεκινάνε από τη διατροφή μας και για αυτό όλοι οι ειδικοί συνιστούν να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί με ό,τι τρώμε! Και όλοι συγκλίνουν στο ότι πρέπει σίγουρα να αποφεύγουμε τις 8 παρακάτω κατηγορίες τροφίμων:
Αναψυκτικά
Ό,τι χειρότερο για τον οργανισμό σου. Γεμάτα ζάχαρη, χημικά, είναι ό,τι χειρότερο για τα δόντια και στην ουσία σαπίζουν ό,τι υπάρχει μέσα σου.
Προϊόντα που περιέχουν σόγια
Η σόγια είναι συνήθως γενετικά μεταλλαγμένη και φορτωμένη με χημικά τα οποία έχουν πολύ αρνητικό αντίκτυπο στον οργανισμό σου.
Νουντλς στιγμής
Τα στιγμιαία νουντλς περιέχουν νάτριο το οποίο αυξάνει την πίεση του αίματος. Επίσης, συνδέονται με προβλήματα στο μεταβολισμό, καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά.
Κονσέρβες
Περιέχουν πάρα πολλά συντηρητικά, μεταξύ των οποίων και το BPA, το οποίο συνδέεται με καρκίνο και την αύξηση της πιθανότητας παχυσαρκίας.
Τεχνητά Γλυκαντικά
Τεχνητά γλυκαντικά όπως η ασπαρτάμη για παράδειγμα, συνδέονται με την ανάπτυξη διαβήτη τύπου Β.
Τηγανητά
Τα τηγανητά συνδέονται με παχυσαρκία, καρδιαγγειακά προβλήματα, διαβήτη και μία μεγάλη σειρά άλλων.
Μαργαρίνη
Η μαργαρίνη με τα λίπη που περιέχει, μπορεί να προκαλέσει μία σειρά προβλημάτων με κυριότερα τα καρδιακά.
Επεξεργασμένο κρέας
Όλο και περισσότερες μελέτες το συνδέουν με προβλήματα υγείας, ενώ πολύ πρόσφατα ενοχοποιήθηκε για την δημιουργία καρκίνου.