Συγκεκριμένα, χορήγησαν σε ομάδα ποντικιών ποσότητα ρεσβερατρόλης ίση με αυτή που εμπεριέχουν 340 γραμμάρια φρούτων, καθημερινά. Τα πειραματόζωα πήραν 40% λιγότερο βάρος από άλλη ομάδα τρωκτικών που δεν πήρε ρεσβερατρόλη.
Οι ερευνητές εξηγούν ότι η χορήγηση ρεσβερατρόλης έκανε τα ποντίκια να αλλάξουν τον πλεονάζον λευκό λίπος σε καφέ, το οποίο συντελεί στην καύση των θερμίδων και έτσι αποτρέπεται η συσσώρευση λίπους στον οργανισμό.
«Οι πολυφαινόλες που περιέχουν τα φρούτα, περιλαμβανομένης και της ρεσβερατρόλης, αυξάνουν τη γονιδιακή έκφραση που ενισχύει την οξείδωση των διατροφικών λιπών, ώστε το σώμα να μην συσσωρεύει λίπος.
Το λευκό λίπος μετατρέπεται σε καφέ και έτσι καίγεται το λίπος και διατηρείται η ισορροπία στον οργανισμό. Πρόκειται για μια φυσιολογική διαδικασία πρόληψης της παχυσαρκίας και της μεταβολικής ανισορροπίας», εξηγεί ο Δρ Ντου.
Τα βατόμουρα, οι φράουλες, τα σταφύλια και τα μήλα είναι πλούσια σε ρεσβερατρόλη. Το κόκκινο κρασί επίσης εμπεριέχει ρεσβερατρόλη αν και λιγότερο ποσοστό από τα σταφύλια.