Ο ξηρός καρπός που παρέχει τη μεγαλύτερη ποσότητα σιδήρου είναι τα κάσιους. Μια μερίδα 30 γραμμαρίων παρέχει περίπου 2 mg σιδήρου.
Οι γυναίκες χρειάζονται σε καθημερινή βάση 14,8 mg σιδήρου ενώ οι άντρες 8,7 mg.
Επειδή ο μη αιμικός σίδηρος (σίδηρος κυρίως φυτικής προέλευσης) δεν απορροφάται εξίσου εύκολα με το σίδηρο που παίρνουμε από το κόκκινο κρέας, καλό θα είναι να συνδυάζουμε τον ξηρό καρπό με κάποια πηγή βιταμίνης C. Η βιταμίνη C προωθεί τη διαδικασία απορρόφησης του σιδήρου από τον οργανισμό.
Συνδυάστε λοιπόν τα κάσιους με ένα ακτινίδιο, προσθέστε τα σε μια σαλάτα με πιπεριά και τομάτα ή με ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι.