Ποιες είναι λοιπόν οι συνήθειες που βλάπτουν ευθέως τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σας;
1.Δεν έχετε κοινωνική ζωή
Η μοναξιά δεν είναι καλό πράγμα, όχι μόνο για την ψυχολογία σας, αλλά και για την υγεία σας. Όσο περισσότερες ώρες περνάτε μόνοι, τόσο περισσότερο άγχος και ανησυχία νιώθετε, κάμπτοντας έτσι τις αντιστάσεις και δυνάμεις του οργανισμού σας, καθιστώντας το όλο και δύσκολο να σας προστατεύσει από ιούς και μικρόβια.
2.Ασκείστε πολύ
Όπως στα περισσότερα πράγματα, έτσι και στη γυμναστική καλό είναι να διατηρείται το μέτρο. Η καθόλου γυμναστική σίγουρα δεν κάνει καλό στην υγεία και τη φυσική σας κατάσταση, αλλά, επίσης, αρνητικά αποτελέσματα έχει και ο υπερβάλλων ζήλος, όταν εξασκείστε περισσότερο από το «φυσιολογικό», με αποτέλεσμα να καταπονείτε το σώμα σας.
Ακούτε, λοιπόν, το σώμα σας και μην το φτάνετε στα όριά του, γιατί έτσι αποδυναμώνετε το ανοσοποιητικό σας και προκαλείτε προβλήματα και στο αγγειακό σας σύστημα.
3.Κακή υγιεινή
Βοηθήστε το έργο του ανοσοποιητικού κάνοντας το δικό σας μερίδιο δουλειάς και διατηρήστε μια σωστή υγιεινή, ώστε να έχει να απωθήσει όσο το δυνατό λιγότερα μικρόβια και ιούς.
Όσο λιγότερη δουλειά έχει να κάνει το ανοσοποιητικό τόσο πιο δυνατό, αποτελεσματικό και ποιοτικό είναι.
4.Έχετε χρόνιο άγχος και στρες
Τα υψηλά επίπεδα άγχους σε μεγάλες χρονικές περιόδους προκαλούν ανισορροπία στις ορμόνες και διαταραχές στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Αν λοιπόν το σώμα σας έχει να διαχειριστεί και έντονο άγχος και μια ασθένεια ή μια ίωση, θα καθυστερήσει πολύ να καταπολεμήσει τη δεύτερη, καθώς του αντλεί ήδη πολλή ενέργεια η διαχείριση του πρώτου.
5.Τρώτε πολλή ζάχαρη
Η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης αποδυναμώνει την ικανότητα των λευκών αιμοσφαιρίων να απομακρύνουν και να προστατεύσουν τον οργανισμό από τους ιούς και τα μικρόβια. Αποφεύγετε την πολλή ζάχαρη, διατηρείτε το μέτρο και έχετε υπόψη σας ότι η ζάχαρη κρύβεται σε πολλά περισσότερα τρόφιμα, απ΄όσα νομίζετε.
6.Είστε απαισιόδοξος
Τα προβλήματα δεν τελειώνουν ποτέ και όλοι έχουν θέματα να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους.
Αυτό όμως που κάνει τη διαφορά είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο καθένας τις καταστάσεις και το κατά πόσο διατηρεί τη θετική σκέψη και σωστή αντίδραση σε ο,τιδήποτε έρχεται στο δρόμο του. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι δεν είναι μόνο θέμα ψυχολογίας και κοσμοθεωρίας, αλλά και άμυνας του οργανισμού, καθώς έχει παρατηρηθεί πως όσο πιο θετική αντιμετώπιση της ζωής έχει κάποιος, τόσο πιο αποδοτικό είναι το ανοσοποιητικό του σύστημα.
7.Παίρνετε πολλά αντιβιοτικά
Τα αντιβιοτικά, κατά βάση, δεν κάνουν κακό, αρκεί να μη γίνεται κατάχρησή τους. Μην καταφεύγετε στα αντιοβιοτικά με το πρώτο φτέρνισμα, καθώς περισσότερο κακό παρά βοήθεια προσφέρετε στη δράση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.
Πιο συγκεκριμένα τα αντιβιοτικά ρίχνουν τα επίπεδα στοιχείων του ανοσοποιητικού, τα οποία με τη σειρά τους αποδυναμώνουν την ισχύ του και τη δυναμική του απέναντι στους ανεπιθύμητους εισβολείς.