Ρόφημα χαμομηλιού ή μάραθου: Έχει αποδειχθεί ότι τα δύο βότανα έχουν ευεργετικές ιδιότητες όταν καταναλώνονται μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε φυτικές ίνες, καθώς βοηθούν στην πέψη.
Μπαχαρικά: Το δενδρολίβανο, το φύλλο δάφνης και το τζίντζερ βοηθούν τον οργανισμό να διασπάσει τα δύσπεπτα σάκχαρα των σταυρανθών λαχανικών (όπως το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι κ.ά.) και των φασολιών και συμβάλλουν στη μείωση των αερίων και του φουσκώματος, αρκεί να τα προσθέσετε στο φαγητό σας.
Γιαούρτι: Τα καλά βακτήρια, που βρίσκουμε στα «ζωντανά» γιαούρτια, καταπολεμούν την παραγωγή αερίων, αυξάνοντας τα καλά βακτήρια στο έντερο, γι’ αυτό ψάξτε για γιαούρτια με προβιοτικά.