Τόσο καιρό ξέραμε πως για να αδυνατίσει κάποιος αλλά και να παραμένει υγιής πρέπει να σταματήσει να τρώει λιπαρές τροφές – Μέγα λάθος!
Σύμφωνα με τους καρδιολόγους, κακό στην υγεία κάνει η ζάχαρη αφού “τρώει” τα κύτταρα και τα καταστρέφει με αποτέλεσμα να έχουμε αυξημένο κίνδυνο καρκίνου. Άλλες παρενέργειες της ζάχαρης είναι η γήρανση του δέρματος, ο διαβήτης, η αύξηση του βάρους και εν τέλει τα καρδιακά προβλήματα.
Μια νέα έρευνα λέει πως οι δίαιτες χαμηλών λιπαρών κάνουν κακό στην υγεία. Το σωστό είναι να τρώμε τα “καλά λιπαρά” που υπάρχουν σε τροφές όπως ο σολωμός, το αβοκάντο κλπ και να αποφεύγουμε τις λιπαρές τροφές με τα επεξεργασμένα trans λίπη, αλλά όχι να τα σταματήσουμε τελείως καθώς έτσι θα οδηγηθούμε στην παχυσαρκία. Δεν πρέπει να απαγορεύουμε τίποτα και να αποκλείουμε από το διαιτολόγιο μας – απλά μερικές τροφές μπορούμε να τις τρώμε πιο σπάνια.