Έχετε αφόρητους πόνους στο γόνατο. Σκέφτεσθε ολική αρθροπλαστική γόνατος, αλλά προσπαθείτε να την αποφύγετε γιατί είστε ακόμη μικρή σε ηλικία, φοβάστε τις επιπλοκές, τα μεγάλα χειρουργεία και την πολύμηνη και εργώδη αποκατάστασή σας.
Νομίζω πως ήρθε ο καιρός να λύσετε μία και καλή τα προβλήματά σας, χρησιμοποιώντας την εξέλιξη της τεχνολογίας με το “Νέο γόνατο κατά παραγγελία”. Έξυπνα βιολογικά προθετικά υλικά προσφέρουν στους ασθενείς νέο γόνατο για μια ολόκληρη ζωή, χωρίς πόνους και με άριστο λειτουργικό αποτέλεσμα.
Η εξέλιξη αυτή δίνει νέο νόημα στις επεμβάσεις ολικής αρθροπλαστικής γόνατος , καθώς μέχρι σήμερα το ζητούμενο ήταν η διάρκεια ζωής των προσθετικών υλικών .
Η φθορά των προσθετικών υλικών ήταν και ο λόγος που μέχρι σήμερα οι ορθοπεδικοί σύστηναν στους ασθενείς των 50χρονων και 60χρονων, να ζήσουν με τον πόνο τους για μια δεκαπενταετία και μετά να υποβληθούν σε ολική αρθροπλαστική γόνατος.
Σήμερα η εξέλιξη της χειρουργικής τεχνικής και της τεχνολογίας στον τομέα της ορθοπαιδικής προσφέρει στους ασθενείς που υποβάλλονται σε ολική αντικατάσταση γόνατος:
- Γόνατο κατά παραγγελία (εξατομικευμένη πρόθεση)
- Γόνατος εφ όρου ζωής (άφθαρτο βιολογικό υλικό)
- Μικρή τομή επέμβασης (ελάχιστη μη τραυματική τεχνική)
Σύμφωνα με τον Δρ Αλευρογιάννη, μέλος της επίλεκτης ομάδας Ευρωπαίων Ορθοπαιδικών Χειρουργών Γόνατος (Ε.Κ.Α) και πρωτοπόρο στη χρήση της νέας αυτής τεχνολογίας στη χώρα μας, η επέμβαση απαιτεί αρχικά ειδική ψηφιακή απεικόνιση του γόνατος και με την υποβοήθηση της ρομποτικής τεχνολογίας κατασκευάζονται ειδικοί οδηγοί και κατάλληλα εμφυτεύματα, εξατομικευμένα για το συγκεκριμένο ασθενή σε περίπου 10 ημέρες, από την στιγμή της παραγγελίας.
Με τη νέα τεχνική, μειώνεται ο χειρουργικός χρόνος, ελαχιστοποιείται η απώλεια αίματος, περιορίζεται το χειρουργικό λάθος και εξασφαλίζεται η μακροβιωσιμότητα της πρόθεσης.
Η χρήση μικρότερης τομής ελαχιστοποιεί την καταστροφή των μυών και ιστών γύρω από το τραύμα, προάγει την ταχύτατη μετεγχειρητική επούλωση, περιορίζει τον πόνο και τη διάρκεια νοσηλείας και βοηθά τους ασθενείς σε γρήγορη κινητοποίησή τους από το πρώτο 24ωρο μετά την χειρουργική επέμβαση, χωρίς υποβοήθηση και φυσιοθεραπεία.
Να τονίσουμε ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται στη συγκεκριμένη επέμβαση, είναι υποαλλεργικά, έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος απόρριψης μοσχεύματος από την πλευρά του ασθενούς, ενώ κατά απαίτηση του ασθενούς δύναται η τεχνική να συνδυαστεί με τελευταίας γενιάς ρομποτικά συστήματα υποβοήθησης, που εξαλείφουν την πιθανότητα λάθουςως προς την τοποθέτηση και τη μακροβιωσιμότητα των προθετικών υλικών.
ΔΡ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΛΕΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ,MD,PhD,
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
www.stavrosalevrogiannis.gr