Προτάσεις του για να αποτραπούν τα χειρότερα στην Αττική. Tην ανάγκη για αυστηρή τήρηση των μέτρων και της ενημέρωσης των νέων, τόνισε ο Ιατρικός σύλλογος για να μην έρθουν χειρότερα.

Την ανάγκη αυστηρής τήρησης των περιοριστικών μέτρων και των μέτρων ατομικής προστασίας, στοχευμένης ενημέρωση των νέων, ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και διενέργειας περισσότερων τεστ για Covid-19, τόνισαν τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής σε έκτακτη σύσκεψη, χθες το βράδυ, κάνοντας λόγο «για οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται επιδημιολογικά το λεκανοπέδιο της Αττικής».

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη στοχευμένη ενημέρωση των νέων, με τη συνδρομή της πανεπιστημιακής κοινότητας που πρέπει να αναλάβει δράση, όπως τονίστηκε, και στην άμεση ενίσχυση των Κέντρων Υγείας τόσο με προσωπικό, όσο και με υλικοτεχνική υποδομή, καθώς και την ενημέρωση των εργαζομένων για τη σωστή διαχείριση των περιστατικών της λοίμωξης Covid-19.

Όπως αναφέρθηκε, ο ΙΣΑ, προκειμένου να συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών, έχει ήδη πιστοποιήσει 700 μέλη του τα οποία θα αναλάβουν την ενημέρωση για τον Sars-CoV-2 στα σχολεία και στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε ότι οι υπηρεσίες του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής είναι σε εγρήγορση, ενώ σχεδιάζονται νέες δράσεις που θα βοηθήσουν στην υγειονομική θωράκιση του Λεκανοπεδίου.

«Διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία η ατομική και η συλλογική ευθύνη αναδεικνύονται ζήτημα μεγάλης εθνικής σημασίας. Έχουμε ακόμα τη δυνατότητα να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να προστατέψουμε τους συμπολίτες μας και την οικονομία της χώρας» επισήμανε ο κ. Πατούλης.

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025