Μπορεί να μην είναι το πρώτο που σκέπτεται κάποιος όταν πίνει την μπύρα του στο μπαρ, όμως φαίνεται πως μια συγκρατημένη τακτική κατανάλωση μπίρας βοηθάει στην ενίσχυση των οστών και προλαμβάνει τα κατάγματα σε μεγάλη ηλικία.
Η μπύρα είναι πλούσια σε πυρίτιο, ένα συστατικό σημαντικό για τη διατήρηση γερών οστών.
Μια αμερικανική έρευνα αποκάλυψε ότι το πυρίτιο που υπάρχει στο κριθάρι και τον λυκίσκο, όχι μόνον επιβιώνει από τη διαδικασία της ζύμωσης, αλλά και παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
Μια αμερικανική έρευνα αποκάλυψε ότι το πυρίτιο που υπάρχει στο κριθάρι και τον λυκίσκο, όχι μόνον επιβιώνει από τη διαδικασία της ζύμωσης, αλλά και παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
Σύμφωνα με tanea.gr, ο δρ Τσαρλς Μπάμφορθ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις δήλωσε: «Οι μπύρες που περιέχουν υψηλά επίπεδα βύνης κριθαριού, καθώς και λυκίσκου, είναι οι πλουσιότερες σε πυρίτιο.
Το σιτάρι περιέχει λιγότερο πυρίτιο από το κριθάρι». Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση «Journal of Science of Food and Αgriculture».