Η Μυρσίνη Καφώρου είναι ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Imperial και υποψήφια Διδάκτωρ στη Βιοπληροφορική, μια ειδικότητα αιχμής για την ιατρική επιστήμη. Ειδικεύεται στην ερμηνεία και αποκωδικοποίηση των μηχανισμών ανοσολογικής αντίδρασης του ανθρώπινου οργανισμού κατά συγκεκριμένων ασθενειών.

Είναι μέλος μίας ομάδας ερευνητών που κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα καινούριο πειραματικό τεστ που θα μπορούσε να διαγνώσει τη φυματίωση στα παιδιά πιο γρήγορα, πιο φθηνά και αξιόπιστα σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες μεθόδους. Η έρευνα τους δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο New England Journal of Medicine.

Η Ελληνίδα ερευνήτρια σπούδασε στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πολυτεχνείο. Ακολούθησε η υποτροφία από το Ινστιτούτο Παστέρ στο Παρίσι, στο πρόγραμμα βιοστατιστικής και επιδημιολογίας. Συνέχισε με το μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Imperial του Λονδίνου και μετά με το διδακτορικό στους τομείς της Βιοπληροφορικής και της Ιατρικής.

Η έρευνα της επικεντρώνεται στις νέες τεχνολογίες και στους υπολογιστικούς αλγορίθμους οι οποίοι θα παρέχουν τη δυνατότητα να βρεθούν μοριακές υπογραφές, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο διάγνωσης των ασθενειών και στην ερμηνεία και αποκωδικοποίηση των μηχανισμών ανοσολογικής αντίδρασης του ανθρώπινου οργανισμού κατά συγκεκριμένων ασθενειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025