Το συνηθέστερο συνοδευτικό για το ποτό είναι φιστίκια, όταν τα βλέπουμε σκεπτόμαστε “να φάω; Μήπως κάνω κατακράτηση;” Λοιπόν σε αυτό το σημείο έρχονται οι Ισπανοί ερευνητές να μας αποκαλύψουν με βάση έρευνας, ότι τα φιστίκια έχουν προστατευτική δράση στην εμφάνιση διαβήτη.
Αναλυτικότερα οι ερευνητές σε παρακολούθηση οκτώ μηνών σε 54 ανθρώπους οι οποίοι ακολουθούσαν πρόγραμμα μεσογειακής διατροφής έβγαλαν το παραπάνω πόρισμα.
Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες κατανάλωναν την ίδια ποσότητα θερμίδων καθ’ όλο αυτό το διάστημα, μόνο που τις μισές φορές έτρωγαν και 57 γραμμάρια φιστίκια. Δεν υπήρξε αυξομείωση βάρους όμως οι εξετάσεις αίματος έδειξαν ξεκάθαρα ότι η κατανάλωση των φιστικιών επέφερε σημαντικές αλλαγές. Παρατηρήθηκε μείωση των επιπέδων σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα, κάτι που σημαίνει ότι ο οργανισμός τους διευκολυνόταν περισσότερο στην επεξεργασία της ζάχαρης.