Αρκετοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι δεν είναι αναγκαίο να πετάξετε κάποιο τρόφιμο, μόνο και μόνο επειδή έχει περάσει η ημερομηνία λήξης του, καθώς οι εταιρείες τροφίμων ορίζουν την ημερομηνία λήξης στην συσκευασία λίγες ημέρες ή και λίγες εβδομάδες, νωρίτερα από τη στιγμή που θα χαλάσει.
Αυτές είναι έξι από τις τροφές που δεν πρέπει να καταναλώσετε μετά την ημερομηνία λήξης:
– Αυγά: Κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης
– Κοτόπουλο: Κίνδυνος μόλυνσης από E. Coli.
– Αλλαντικά: Κίνδυνος μόλυνσης από λιστέρια, ή E.coli.
– Οστρακοειδή: Κίνδυνος θανατηφόρας λοίμωξης του αίματος από το βακτήριο V. vulnificus.
– Μαλάκια: Κίνδυνος βακτηριακής μόλυνσης.