Πλούσια σε φρέσκα φρούτα, φρέσκα φυλλώδη λαχανικά, όσπρια, δημητριακά, ξηρούςκαρπούς και σπόρους, ψάρια, και φυσικά το μοναδικό ελαιόλαδο…Η ελληνική κουζίνα χωρίς αμφιβολία θεωρείται μια από τις πιο υγιεινές κουζίνες.
Όλα τα παραπάνω τρόφιμα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, άριστη πηγή φυσικών αντιοξειδωτικών, υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, πλούσια σε φυτικές ίνες , ω-3 λιπαρά οξέα και μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.
Μέσα από πολυάριθμες μελέτες, έχει αποδειχθεί ότι η ελληνική κουζίνα και κατ’ επέκταση η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, έχει συσχετισθεί με μείωση κάποιων μορφών καρκίνων και με μείωση έως και 25% καρδιαγγειακών παθήσεων.
Επιπλέον, η μείωση του σωματικού βάρους είναι αποτελεσματικότερη αφού με την ελληνική κουζίνα καταναλώνονται ποιοτικότερα καλά λιπαρά οξέα, μέσα από το ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς και τα ψάρια, σε σχέση με μια άλλη εθνική κουζίνα.
Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά εποχής, όσπρια, ελιές, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο είναι το μπορεί να αποτελέσει το ελιξίριο της ζωής.