Στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 220 ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, σε διάστημα 2 ετών, όσοι έπιναν 150ml κόκκινο κρασί με το δείπνο είχαν υψηλότερα επίπεδα της χοληστερόλης HDL.
Ωστόσο, οι επιστήμονες επίσης τόνισαν ότι η κατανάλωση παραπάνω από ένα ή δυο μικρά ποτήρια την ημέρα θεωρείται παρόλα αυτά κακή για την υγεία και θα μπορούσες να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και ορισμένων ειδών καρκίνου.
Η ερευνήτρια, καθηγήτρια Iris Shai, δήλωσε ότι η πρώτη μακροχρόνια μεγάλης κλίμακας δοκιμή για το αλκοόλ, υποδεικνύει ότι η έναρξη μέτριας πρόσληψης κρασιού- ιδιαίτερα κόκκινου- σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 που ρυθμίζονται καλά και ως μέρος υγιεινής διατροφής είναι, όπως φαίνεται, ασφαλ;hς και μειώνει τον καρδιομεταβολικό κίνδυνο.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Ben-Gurion University στο Negev του Ισραήλ και ειδικών του Harvard School of Public Health και του Leipzig University.
Τα ευρήματα θα παρουσιαστούν στο ευρωπαϊκό συνέδριο για την παχυσαρκία, στην Πράγα.