Όταν δεν υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο παθολογικής φύσης όπου τότε θα πρέπει να ειδοποιήσετε τον γιατρό σας, τον στομαχόπονο ή αλλιώς στομαχική κράμπα, που οφείλεται σε κάτι που φάγατε, σε έντονο άγχος ή σε κάποιο κρύωμα, μπορείτε με τις παρακάτω τροφές να τον αντιμετωπίσετε άμεσα.
Τσάι δυόσμου

Εκτός της καταπραϋντικής του δράσης, ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι δυόσμου φαίνεται ότι δρα θεραπευτικά στις περιπτώσεις που το στομάχι μας ενοχλεί. Μελέτη, μάλιστα, έχει δείξει ότι ο δυόσμος ενεργοποιεί κάποιου είδους κανάλι στο έντερο το οποίο μειώνει τον πόνο, ενώ έχει βοηθητική δράση και στη ναυτία.

Ζωμός

Σε περιπτώσεις στομαχόπονου, λίγος ζωμός λαχανικών μπορεί να σας ενυδατώσει, αρκεί να μην είναι μαγειρεμένος στα λίπη, έτσι ώστε να χωνεύεται εύκολα. Γενικά, λίγη σούπα ή ζωμός είναι πολύ καλά ανεκτά από το στομάχι σε αυτές τις περιπτώσεις και δεν προκαλούν ναυτία, ούτε γαστροοισοφακική παλινδρόμηση.

Μπανάνες

Το γλυκό αυτό φρούτο, εκτός του ότι χωνεύεται εύκολα και μας γεμίζει ενέργεια, κάνει καλό και σε περιπτώσεις στομαχικών ενοχλήσεων λόγω της πεκτίνης, η οποία βοηθά στην εξομάλυνση των κινήσεων του εντέρου.

Ρύζι

Μαζί και με άλλες αμυλώδεις τροφές, όπως οι πατάτες και η βρώμη, το ρύζι καλύπτει το μέσα μέρος του στομαχιού και διευκολύνει την πέψη, ενώ έχει και καταπραϋντική δράση. Αυτού του είδους οι τροφές, επίσης, δεν παραμένουν πολύ χρόνο στο στομάχι, ούτε προκαλούν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Πουρές μήλων

Όταν το στομάχι σας σάς ταλαιπωρεί, πάρτε μερικά μήλα και φτιάξτε πουρέ στο μπλέντερ. Ο πουρές τους χωνεύεται εύκολα και η πεκτίνη τους κάνει καλό σε περιπτώσεις πόνου στομαχιού λόγω δυσκοιλιότητας –σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείτε να φάτε σκέτο το μήλο, χωρίς να το πολτοποιήσετε.

Μηλόξυδο

Εάν ο στομαχόπονος οφείλεται σε μειωμένη οξύτητα στο στομάχι, αναμείξτε μία κουταλιά μηλόξυδο με ζεστό νερό και λίγο μέλι. Το μηλόξυδο εξισορροπεί το pH και παράλληλα περιέχει βιταμίνη C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.