Προκειμένου να εξετάσουν κατά πόσο επηρεάζει τον κορεσμό, οι ερευνητές συνεργάστηκαν με 26 υγιείς, αλλά υπέρβαρους ενήλικες, από τους οποίους ζήτησαν άλλοτε να τρώνε σκέτο το μεσημεριανό τους και άλλοτε να προσθέτουν μισό φρέσκο αβοκάντο σε ό,τι έτρωγαν.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, που δημοσιεύονται στο περιοδικό «Nutrition Journal», διαπιστώθηκε ότι η όρεξη των εθελοντών ήταν μειωμένη κατά 40% τις τρεις ώρες έπειτα από την κατανάλωση του γεύματος με το αβοκάντο και κατά 28% τις επόμενες πέντε ώρες.
Παράλληλα, οι εθελοντές δήλωναν πολύ πιο χορτάτοι τρεις ώρες μετά από το γεύμα.
Όπως εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Χουάν Σαμπατέ, καθηγητής Διατροφής και πρόεδρος του Τμήματος Διατροφής στο Loma Linda, το αίσθημα κορεσμού της πείνας αποτελεί σημαντικό παράγοντα στον έλεγχο του σωματικού βάρους, διότι όσοι νιώθουν χορτάτοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να καταναλώσουν σνακ μεταξύ των γευμάτων.