Ο δράστης της επίθεσης στο Λύκειο Αντιμάχειας δημιουργεί συχνά προβλήματα στο σχολείο, με αποτέλεσμα να φοβούνται τα παιδιά να πάνε στο τους.

Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Κω, με αποτέλεσμα ένας μαθητής να οδηγηθεί αρχικά στο νοσοκομείο με ελαφρά αμνησία, κάτι που ευτυχώς δεν κράτησε για πολύ, με την κατάσταση της υγείας του να είναι πλέον καλή.

Όπως κατήγγειλαν γονείς στην τοπική ιστοσελίδα Το βήμα της Κω ο δράστης της επίθεσης στο Αντιμάχειας δημιουργεί συχνά προβλήματα στο σχολείο, με αποτέλεσμα να φοβούνται τα παιδιά να πάνε στο σχολείο τους, ενώ παράλληλα και οι ίδιοι ανησυχούν να μη συμβεί κάτι σοβαρότερο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ενημερώσει τόσο τον Διευθυντή του σχολείου, όσο και την Αστυνομία, ζητώντας να παρθούν άμεσα μέτρα.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Σημαντηράκη, πανελλαδικά υπάρχει έξαρση στων περιστατικών βίας στα σχολεία εν μέσω πανδημίας. Όπως είπε, είναι γνώστης του συγκεκριμένου περιστατικού, καθώς έχει γίνει επίσημη καταγγελία και περιμένει να επιστρέψει στο σχολείο ο φερόμενος ως δράστης, για να απολογηθεί και να υποστεί τις ανάλογες συνέπειες.

Ο Διευθυντής αρνήθηκε τις καταγγελίες ότι ο δράστης έχει εμπλακεί και σε άλλα περιστατικά, τονίζοντας ότι όποιος σηκώνει χέρι σε μαθητές, θα φεύγει από το σχολείο.

Από την πλευρά του παιδιού που κατηγορείται ότι προκάλεσε το επεισόδιο, αρνούνται τις κατηγορίες ότι το παιδί έχει προκαλέσει ξανά προβλήματα, καθώς πρόκειται για ένα ήσυχο παιδί.

Από την πλευρά τους, σημειώνουν πως το παιδί μπήκε στη μέση για να σταματήσει έναν καβγά που είχε προηγηθεί ανάμεσα στο παιδί που χτύπησε και σε ένα μικρότερο μαθητή. Όπως είπαν, προσπάθησε να σταματήσει τον καβγά και να προστατεύσει το μικρότερο μαθητή και όταν είδε ότι ο άλλος μαθητής ερχόταν προς τα πάνω του, φοβήθηκε και τον χτύπησε μία φορά για να αμυνθεί, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να χτυπήσει. Αμέσως μετά, πήγε στον Διευθυντή και του είπε όλα όσα έγιναν.

Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι υπάρχουν και μάρτυρες στο περιστατικό, που μπορούν να επιβεβαιώσουν τα όσα λέει το παιδί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025