Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή.
Υπενθυμίζουμε ότι συνελήφθη χθες, Τετάρτη, καθώς οι τοξικολογικές εξετάσεις στο αίμα της Τζωρτζίνας, κατά πληροφορίες, αποκάλυψαν ότι της είχε χορηγηθεί κεταμίνη σε μεγάλη ποσότητα – 6ml ανά λίτρο αίματος – προκαλώντας τον θάνατό της.
Αυτό που ερευνάται τώρα είναι το κίνητρο της Ρούλας Πισπιρίγκου καθώς παραμένει ερώτημα αν η δολοφονία της Τζωρτζίνας έγινε ύστερα από «ρήξη» στη σχέση της με το σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη. Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν άλλα δύο πρόσωπα καθώς δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο η μητέρα της 9χρονης να είχε κάποιον συνεργό.
Όσο για την ίδια τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία από τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης βρίσκεται κρατούμενη στη ΓΑΔΑ, κρατάει τελείως αρνητική στάση και δεν παραδέχεται τίποτα από όσα της καταλογίζονται καθώς, υπενθυμίζεται, ότι κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Δικαστικές πηγές, πάντως, σημειώνουν ότι η υπόθεση της δολοφονίας του παιδιού δείχνει «απολύτως δεμένη» με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.
Όπως έγραψε χθες, Τετάρτη, το Newsbomb ο εισαγγελέας ζήτησε την έκδοση εντάλματος σύλληψης από ανακριτή σε βάρος της 33χρονης μητέρας της 9χρονης Τζωρτζίνας με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».
Ρούλα Πισπιρίγκου: Πώς πέρασε το βράδυ στη ΓΑΔΑ
Μετά τη σύλληψή της στην Πάτρα η Ρούλα Πισπιρίγκου μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ όπου και πέρασε το πρώτο της βράδυ μέχρι να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρέθηκε στα κρατητήρια του έβδομου ορόφου της ΓΑΔΑ με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι έδειχνε ψύχραιμη και δεν μιλούσε πολύ. Κατά η διάρκεια της νύχτας έμεινε μόνη της στον ειδικό χώρο των κρατητηρίων που προορίζονται για τις γυναίκες κρατούμενες.
Μάλιστα, η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν διαρκώς υπό επιτήρηση από γυναίκα αστυνομικό, κι αυτό γιατί υπήρξε η πληροφορία για τις τάσεις αυτοκτονίας που είχε εκδηλώσει λίγο πριν τη σύλληψή της. Για τον ίδιο λόγο, πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί αφαίρεσαν τα κορδόνια από τα παπούτσια της, αλλά και τη ζώνη που φορούσε, έτσι ώστε να μην μπορεί να κάνει κάποια απόπειρα.
Πάτρα: Ανοίγουν οι φάκελοι για Μαλένα και Ίριδα
Εντωμεταξύ στο μικροσκόπιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μπαίνουν οι φάκελοι που αφορούν στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας που έχασαν τη ζωή τους στην Πάτρα.
Η πρώτη κίνηση που θα κάνουν εφεξής οι Αρχές, με τη βοήθεια των έμπειρων ιατροδικαστών, είναι να εξετάσουν κατά πόσο είχε χορηγηθεί ή όχι κεταμίνη στα δύο παιδιά που έφυγαν πρώτα από τη ζωή.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας έχουν αυξημένο επίπεδο δυσκολίας κατά την εξέτασή τους, λόγω της παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι έχουν κρατηθεί από τότε δείγματα, τα οποία θα μπορούσαν μέσα από ειδικές εξετάσεις να δώσουν απαντήσεις για το πώς έφυγαν από τη ζωή τα δύο μικρότερα αδέρφια της Τζωρτζίνας.
«Οι εξελίξεις δίνουν ώθηση στην έρευνα. Υπάρχουν δεδομένα και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών. Τώρα που πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης η περίπτωση της 9χρονης, θα επικεντρωθούμε στους φακέλους των δύο άλλων παιδιών, έχοντας στη διάθεσή μας νέα και κρίσιμα στοιχεία», λέει αστυνομική πηγή.
Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.