: Tα ερωτήματα που είχαν διατυπωθεί δεν έβρισκαν απάντηση και οι δυσκολεύονταν να συνθέσουν το παζλ που θα τους οδηγούσε στον δράστη της φρικτής δολοφονίας.

Ωστόσο η τεχνολογία έδωσε τις απαντήσεις.  Τα στοιχεία που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κατάληξη της έρευνας και στην σοκαριστική αποκάλυψη του δράστη ήταν τρία. Οι ενδείξεις στο κινητό τηλέφωνο του 32χρονου πιλότου, το βιομετρικό ρολόι της , και οι κάμερες ασφαλείας στο σπίτι της οικογένειας.

Στοιχείο πρώτο: Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΓΑΔΑ οι αξιωματικοί της αστυνομίας διαπίστωσαν ότι ο 32χρονος είχε εφαρμογή στο κινητό του για το μέτρημα βημάτων.

 

Εξετάζοντας το smartphone διαπίστωσαν ότι τις ώρες που ο πιλότος είχε καταθέσει πως ήταν δεμένος μέσα στο σπίτι μετά την εισβολή των ληστών, οι οποίοι είχαν δολοφονήσει τη σύζυγό του, στην εφαρμογή καταγράφονταν βήματα, κάτι που είναι πρακτικά αδύνατο για έναν άνθρωπο πυο ισχυριζόταν ότι τις ώρες εκείνες είχε χάσει τις αισθήσεις του και βρισκόταν δεμένος χειροπόδαρα.

Επίσης, από την ανάλυση των κινητών τηλεφώνων φάνηκε ότι στις 00.00 το βράδυ υπήρξε ανταλλαγή μηνυμάτων ανάμεσα στο ζευγάρι, τα οποία δείχνουν ότι ίσως υπήρξε καβγάς του πιλότου με τη σύζυγό του. Υπάρχουν επίθετα και χαρακτηρισμοί στα αγγλικά, όπως η λέξη «stupid» στα τελευταία μηνύματα που έστειλε η Καρολάιν.

Στοιχείο δεύτερο: Το δεύτερο καθοριστικό στοιχείο της έρευνας είναι το βιομετρικό ρολόι που φορούσε στον καρπό της η Καρολάιν το οποίο ήταν ρυθμισμένο να καταγράφει τους παλμούς και αποκάλυψε την ακριβή ώρα θανάτου της νεαρής μητέρας, όταν δηλαδή η άτυχη κοπέλα είχε εκπνεύσει.

Στοιχείο τρίτο: Στο καταγραφικό των καμερών ασφαλείας προέκυψε μια απόκλιση. Ο σύζυγος στην κατάθεσή του είχε δώσει συγκεκριμένη ώρα που οι δράστες φεύγουν από το σπίτι και συγκεκριμένη ώρα που αφαίρεσαν την κάρτα με τα δεδομένα. Όμως, οι ώρες αυτές φάνηκε να μην συμφωνούν με τα εργαστηριακά δεδομένα, καθώς όλα έδειξαν ότι η κάρτα είχε αφαιρεθεί 4 ή 5 ώρες πριν μπουν οι κατά τον σύζυγο ληστές στο σπίτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025