Ο ψαράς έριξε τα δίχτυα του στον πλημμυρισμένο κάμπο και όταν τα μάζεψε, είδε ότι είχε πιάσει ένα ψάρι που δεν είχε ξαναδεί ποτέ στη ζωή του!
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σπάνιο ψάρι.
Πριν λίγες εβδομάδες ακόμη ένας οξύρρυγχος, ο οποίος φαίνεται ότι είχε διαφύγει από ιχθυοκαλλιέργεια της Βουλγαρίας, είχε αλιευθεί στον Έβρο.
Σε ανακοίνωσή του ο φορέας διαχείρισης του Δέλτα Έβρου ανέφερε:
Οι οξύρρυγχοι (γένη: Acipenser και Huso) είναι αρχέγονα μεγαλόσωμα ψάρια, μεταναστευτικά που ζουν στη θάλασσα κι αναπαράγονται στα ποτάμια. Εξαιτίας του περίπλοκου βιολογικού τους κύκλου (άνοδος και κάθοδος ποταμών), σχεδόν όλα θεωρούνται ως απειλούμενα είδη και πολλά εθνικά και διεθνή προγράμματα έχουν ως στόχο τη διάσωσή τους. Επί του παρόντος, η υπεραλίευση, η υποβάθμιση των οικοτόπων και η ύπαρξη εμποδίων που παρεμποδίζουν την μετανάστευση τους είναι οι σημαντικότερες απειλές για την επιβίωση των ειδών αυτών.
Ο ποταμός Έβρος αποτελούσε την τελευταία περιοχή αλιείας του ενδημικού είδους Acipenser sturio στην Ελλάδα. Η αλιεία του είδους στην περιοχή μπορούσε να συντηρήσει μια μικρή βιομηχανία κονσερβοποίησης χαβιαριού, η οποία μέχρι την δεκαετία του 1960 παρήγαγε 90-120 κιλά χαβιάρι ετησίως. Το 1980 αλιεύθηκε μόνο ένα ώριμο θηλυκό όπως καταγράφηκε από τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Αλεξανδρούπολης.