Σίγουρα έχεις βιώσει την αθλιότητα που συνεπάγεται του συναισθήματος “δεν έχω μπαταρία”. Το ακόμα χειρότερο είναι να έχεις …
μαζί σου φορτιστή, αλλά να μη βρίσκεις πρίζα. Μη σου τύχει.

Προκειμένου λοιπόν να μη βρεθείς σε αυτή την ομολογουμένως πολύ δύσκολη θέση του πάλαι ποτέ “Χαμηλ Μπαταρ”, χρειάζεται να αλλάξεις κάποια πράγματα στον τρόπο που χρησιμοποιείς το κινητό σου. Ή ακόμα και το ίδιο το κινητό σου.

Κακό σήμα
Όταν δεν έχεις καλό σήμα, το κινητό σου ψάχνει συνεχώς τρόπο να βρει μια καλύτερη σύνδεση. Εκείνες τις φορές που δεν έχεις “σήμα καμπάνα”, καλύτερα να το βάζεις σε “λειτουργία πτήσης”.

Πολλές εφαρμογές
Δεν παίζει τόσο ρόλο ο αριθμός των εφαρμογών, όσο το πόσες είναι εκείνες που σου στέλνουν ειδοποιήσεις. Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις την επιλογή που επιτρέπει τη λήψη ειδοποιήσεων, ειδικά από τις εφαρμογές που δε χρειάζεσαι.

Παλιό κινητό
Δυστυχώς τα κινητά και οι μπαταρίες τους παλιώνουν και όσο κι αν δεν σε απασχολεί το λογισμικό του, η μπαταρία του αδειάζει όλο και πιο εύκολα με το πέρασμα του χρόνου. Φυσικά αυτό σημαίνει πως ήρθε ο καιρός να πάρεις ένα καινούριο.

Μπλε δόντι
Αν έχεις συνέχεια ανοιχτό το bluetooth (πολλές συσκευές έχουν κατασκευαστεί με αυτή τη λογική, οπότε αυτή είναι και η εργοστασιακή τους ρύθμιση), η μπαταρία σου πιέζεται. Αντί λοιπόν να την καις για κάτι που δε χρειάζεσαι, απενεργοποίησέ το.

Πολλά τηλέφωνα
Οι κλήσεις καταναλώνουν αρκετή μπαταρία, αφού εκτός από το ότι χρησιμοποιούν το διαθέσιμο σήμα κάθε φορά, χρειάζονται επιπλέον ενέργεια και για την μετάδοση του ήχου, πράγμα που δεν είναι απαραίτητο αν κάνεις chat ή στέλνεις emails.

Πολύ κρύο ή πολλή ζέστη
Το υπερβολικό κρύο δυσκολεύει πολύ τη λειτουργία του κινητού σου, αλλά και την κάμερά του. Εφόσον ζορίζεται περισσότερο, καίει και παραπάνω μπαταρία. Και η υπερβολική ζέστη όμως δεν είναι πολύ καλή γι’ αυτό.

Χρησιμοποιείς πολύ το GPS
Αν πας συνέχεια από το ένα μέρος στο άλλο ή έχεις ανοιχτές εφαρμογές που απαιτούν την χρήση της “τοποθεσίας” σου – πράγμα που μπορεί να ανοίγει και χωρίς να το έχεις επιλέξει – να ξέρεις πως η μπαταρία σου εξαντλείται με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς. Πάρε έναν φορτιστή αυτοκινήτου για να μη φτάνεις στον προορισμό σου με κλειστό κινητό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025