Η θέληση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο
Το σπουδαίο ξεκίνημα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Συνήθως βέβαια όλοι όταν ξεκινάμε μια δίαιτα έχουμε αρκετή από αυτή αλλά στην πορεία και λόγω της κόπωσης… εγκαταλείπεται το έργο. Φροντίστε λοιπόν στην τσάντα σας να έχετε μικρά σνακς όπως φρούτα, μπάρες δημητριακών, ξηρούς καρπούς κ.α. Αν σας πιάσει μια «κρίση λαιμαργίας» αυτό που θα καταναλώσετε δεν θα είναι πλούσιο σε θερμίδες.
Το περιβάλλον μπορεί να κάνει τη διαφορά
Αν θέλετε η δίαιτα σας να στεφθεί με επιτυχία, οργανωθείτε! Απομακρύνετε τους πειρασμούς από το σπίτι και διευκολύνετε την διαδικασία απώλειας κιλών. Φροντίστε επίσης:
- Να συρρικνώσετε το πιάτο σας. Σύμφωνα με έρευνες, έτσι καταναλώνετε 22% λιγότερη τροφή.
- Μην τρώτε στο τραπέζι της κουζίνας σας. Σερβίρετε το φαγητό στο πιάτο σας και σηκωθείτε να φάτε έξω στην βεράντα ή κοντά στην φύση. Με αυτό τον τρόπο το πιθανότερο είναι να μην ξαναγεμίσετε το πιάτο σας και θα καταναλώσετε 20 % λιγότερο φαγητό.
- Επιστρατεύστε τα φρούτα. Κυριολεκτικά. Έχετε στο ψυγείο σας ένα μπολ με φρούτα όπως μήλα, μπανάνες, αχλάδια, καρπούζι, φράουλες κ.α. που θα σας χαρίσουν ενέργεια και βιταμίνες.
- Μεταφέρετε τα όχι και τόσο υγιεινά σνακ σε ένα άλλο ντουλάπι (που δεν ανοίγετε συχνά.) κι αυτό επειδή η θέα είναι κακός σύμβουλος. Όσο λιγότερο λοιπόν τα βλέπετε τόσο λιγότερο και θα τα ποθείτε.
Έχει να κάνει και με την διάθεση
Καλώς ή κακώς η ψυχολογία επηρεάζει τα πάντα. Αν λοιπόν είστε δυσαρεστημένοι ή στεναχωρημένοι με κάτι αυτό μπορεί να σας οδηγήσει να καταναλώσετε 9% περισσότερο ή λιγότερο θρεπτικό φαγητό. Για τον λόγο αυτό προσπαθήστε να σκέφτεστε κάθε μέρα λόγους για τους οποίους πρέπει να είστε ευχαριστημένοι από την ζωή σας.
Μπορείτε να κάνετε πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα
Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε με το σκεπτικό «όλα ή τίποτα.» Υπενθυμίστε στον εαυτό σας πόσο σημαντικές είναι οι υγιεινές επιλογές. Από την άλλη πλευρά εάν δεν έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και έχετε παρατηρήσει ότι σε περιόδους έντονου στρες ή πλήξης πέφτετε με τα μούτρα στο φαγητό, ζητήστε την συμβουλή ενός διαιτολόγου.
Ένα ημερολόγιο διατροφής είναι must
Δεν λέμε να μετράτε την κάθε θερμίδα που μπαίνει στο στόμα σας. Απλά προσπαθήστε να καταγράφετε τι τρώτε, ποιες ώρες το τρώτε ώστε να έχετε συναίσθηση της διατροφής σας και να ξέρετε σε ποιες τροφές ο οργανισμός σας ανταποκρίνεται καλύτερα.