«Αντί να υπερασπιστεί το αντικοινωνικό νομοσχέδιό, η κυβέρνηση επιχείρησε να διαφύγει», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Αλέξης Χαρίτσης.

«Είχαμε την ευθύνη να προκαλέσουμε μια ουσιαστική συζήτηση για το βαθιά αντικοινωνικό νομοσχέδιο του νέου πτωχευτικού», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ.

Ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αντί να υπερασπιστεί το νομοσχέδιό της, επιχείρησε να διαφύγει μετακυλίοντας τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «σε πιο δύσκολες συνθήκες διεύρυνε τον νόμο Κατσέλη και προστάτεψε την πρώτη κατοικία».

Όπως σημείωσε, «σε όλη την Ευρώπη έχουμε  αναστολή πλειστηριασμών και πτωχεύσεων», ενώ η κυβέρνηση εδώ «σπεύδει να τους επισπεύσει». Πρόσθεσε ότι το κάνει αυτό την ώρα που στη χώρα μας «ένας στους οκτώ εργαζόμενους έχει αποδοχές μέχρι 200 ευρώ και τρεις στους δέκα μικρότερες από τον κατώτατο μισθό, και το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ προβλέπει ότι στο τέλος του έτους η ανεργία θα έχει εκτοξευθεί στο 21,2%».

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε για «νομοσχέδιο-λαιμητόμο, που καταργεί κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας και οδηγεί σε πτώχευση για πρώτη φορά και τα νοικοκυριά και σε εξαφάνιση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις». Τόνισε πως ότι «αυτό δεν το λέει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά το σύνολο της αντιπολίτευσης και των φορέων που κλήθηκαν σε ακρόαση στη Βουλή, πλην των τραπεζών».

«Η ΓΣΕΒΒΕ προειδοποιεί ότι το 81% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εμπίπτουν στον νέο πτωχευτικό, με πολλούς από αυτούς τους επιχειρηματίες να κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους, καθώς έχουν αναγκαστεί να προσημειώσουν και την κύρια κατοικία τους για να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό μέσα στην κρίση», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «οι δηλώσεις πρωτοκλασάτου υπουργού ότι η άσκηση του κυριαρχικού μας δικαιώματος να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια συνιστά εθνικισμό, υπονομεύει τα εθνικά μας συμφέροντα». «Αντί η κυβέρνηση να χαράξει εθνική στρατηγική, προσπαθεί να καθησυχάσει την διογκούμενη ανασφάλεια των πολιτών παρουσιάζοντας μια επίπλαστη πραγματικότητα. Το ίδιο, δηλαδή, που κάνει και στην οικονομία», υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025