:  Λευκή κόλλα έδωσε υποψήφιος στις , ο οποίος πήρε μόνο 625 αλλά «μπήκε» στο τμήμα Δασολογίας στο Καρπενήσι. Εκατοντάδες υποψήφιοι εισήχθησαν σε πανεπιστημιακά τμήματα με βαθμούς κάτω της βάσης.

– Αποτελέσματα

Μέρα χαράς ξημέρωσε σήμερα, για σχεδόν το σύνολο των υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ , καθώς το 88.15% εξ αυτών, βρήκε μία θέση στα πανεπιστήμια, ενώ οι βάσεις πήραν την «κατιούσα» στην πλειονότητα των σχολών. Ενδεικτική είναι η πτώση των στις Ιατρικές σχολές , η οποία έφτασε έως και τα 723 μόρια στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης .

Σημαντική είναι η πτώση των μορίων και στην Ιατρική της Αθήνας κατά 474 μόρια (φέτος η βάση είναι 18.250 και πέρυσι 18.724) .Στις υψηλόβαθμες σχολές οι μόνες, που δεν έχουν πτώση στα μόρια είναι οι Νομικές σχολές, στις οποίες σημειώθηκε άνοδος των αν και είναι πολύ μικρή. Για παράδειγμα η Νομική Αθήνας έχει άνοδο κατά 37 μόρια και της Θεσσαλονίκης μόνο κατά ένα μόριο. Από τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας Παιδείας, προκύπτει ότι από τους 105.420 υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, εισάγονται στα ΑΕΙ 81.413, ενώ το 2019 εισήχθησαν 80.696.

Ενα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο – το οποίο δείχνει την πλήρη αποτυχία του εξεταστικού συστήματος- είναι το γεγονός ότι υποψήφιοι εισήχθησαν σε κάποιο πανεπιστημιακό τμήμα με μόνο …625 μόρια (!) , πράγμα που σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος έγραψε μόνο το … όνομά του . Η περίπτωση αυτή αφορά σε υποψήφιο, ο οποίος εισήχθη στο τμήμα δασολογίας στο Καρπενήσι.

Ανάλογη εικόνα βλέπουμε και στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής στο Μεσολόγγι, όπου υποψήφιος κατέλαβε μια θέση με 1700 μόρια ! Το εντυπωσιακότερο βέβαια είναι ότι υποψήφιος κατάφερε να εισαχθεί σε τμήμα Μαθηματικών με 3.125 μόρια (πρόκειται για το τμήμα Μαθηματικών Σάμου ).

Από την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων φαίνεται ότι δεκάδες υποψήφιοι μπήκαν σε πανεπιστημιακές σχολές με βαθμούς κάτω της βάσης. Σε γενικές γραμμές η πτώση των βάσεων είναι σχεδόν καθολική με εξαίρεση τμήμα όπως τα οικονομικά , και Νομικές , ενώ εντυπωσιακή είναι η πτώση των βάσεων σε όλες τις ξένες Φιλολογίες, τα τμήματα Χημείας , Νοσηλευτικής , προσχολικής Ηλικίας, Ιστορίας Εθνολογίας ,Μαιευτικής κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025