Τη δυνατότητα, μέσα από μια διαδικασία διάδρασης, να έρθουν σε επαφή με τον οδικό χάρτη που περιγράφει τα βήματα, τις αρχές, το πλαίσιο και τις κατευθύνσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης, θα έχουν οι επισκέπτες της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (7-15 Σεπτεμβρίου), παίρνοντας έτσι μια πρώτη «γεύση» από τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα που θα αλλάξει την εικόνα της χώρας και την καθημερινότητα των πολιτών.

Το αφιέρωμα «Digital Greece», που αποτελεί πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με τους Industry Disruptors-Game Changers, θα στεγαστεί στο περίπτερο 12 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση.

Το «παρών» θα δώσουν ως εκθέτες στο «Digital Greece», start-up επιχειρήσεις, δομές υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και φορείς χρηματοδότησης και μέσα από εργαστήρια, ομιλίες και συζητήσεις που θα πραγματοποιήσουν, θα αναδείξουν τις τάσεις και τις ευκαιρίες στο ελληνικό οικοσύστημα.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΘ-Helexpo, στο πλαίσιο του «Digital Greece» θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια υποστήριξης επιχειρηματικών δεξιοτήτων και επιχειρηματικής ανάπτυξης, αλλά και θεματικοί διαγωνισμοί και παρουσιάσεις (pitching) εταιρειών και δομών.

Επίσης οι εκθέτες του περιπτέρου 12 θα έχουν την ευκαιρία, μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα διαθέσει το «Digital Greece», να πραγματοποιήσουν B2B και B2C συναντήσεις με τους εκθέτες της τιμώμενης χώρας της 84ης ΔΕΘ, που είναι φέτος η Ινδία, για να αναζητήσουν επιχειρηματικές ευκαιρίες, να παρουσιάσουν προϊόντα και υπηρεσίες και να συζητήσουν για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες.

Η πλατφόρμα των B2B και B2C συναντήσεων, σύμφωνα με τη ΔΕΘ-Helexpo, παραμετροποιήθηκε για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των εκθετών του «Digital Greece» και μέσω αυτής, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να κλείσουν επαγγελματικά ραντεβού, επιλέγοντας εκπροσώπους από ελληνικά και διεθνή funds, επιχειρήσεις, buyers, συνδέσμους και επιμελητήρια.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις του «Digital Greece»

Πλούσιο αναμένεται και το «μενού» των παράλληλων εκδηλώσεων του «Digital Greece», που έχει ως εξής:

*INNOVATION HUB από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και το Found.ation. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δράσεων (ομιλίες, ενισχυτικά workshops, bootcamps) με στόχο την ανάδειξη καλών επιχειρηματικών παραδειγμάτων, την ενδυνάμωση νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών με τεχνογνωσία και δεξιότητες και την προβολή στο ευρύτερο κοινό της δυναμικής και της προοπτικής που έχει η νεοφυής επιχειρηματικότητα για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

*DEMO DAY EVENT. Υλοποιείται από το European Institute of Innovation & Technology Food (EIT Food) και στο πλαίσιό του θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του διαγωνισμού «Innovation Prizes», στον οποίο 10 φιναλίστ start-ups που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε κριτική επιτροπή και θα διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 15.000 ευρώ.

*EIT Raw Materials acceleration programme σε συνεργασία με το European Institute of Innovation & Technology Raw Materials (EIT RAW Materials). Απευθύνεται σε startups που δραστηριοποιούνται στον τομέα των πρώτων υλών με στόχο να τις εκπαιδεύσει στο Business Modeling.

*Κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε συνεργασία με την Regeneration, για την ενίσχυση των soft και business δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, αλλά και γενικότερα τη συμβουλευτική υποστήριξη υποψηφίων για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

*Demo Day του Okthess με συμμετοχή επενδυτικών ταμείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025