Το θεμέλιο λίθο των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του τμήματος Iατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης έθεσαν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, στη διάρκεια επίσημης τελετής στην πανεπιστημιούπολη Δραγάνας στην Αλεξανδρούπολη.

«Βασική μας προτεραιότητα τα τελευταία χρόνια είναι να στηρίζουμε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο για να αναπτυχθεί και να διαδραματίσει το ρόλο που μπορεί, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό», τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Μέτιος και συνέχισε: «Το πανεπιστήμιο, άλλωστε, αποτελεί έναν από τους βασικότερους μοχλούς ανάπτυξης της περιοχής και η μοίρα του είναι κοινή με αυτήν της περιφέρειάς μας». Ο περιφερειάρχης ανέφερε ακόμα ότι η ενίσχυση του ΔΠΘ από την περιφέρεια ΑΜΘ θα συνεχιστεί, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον ρυθμό απορρόφησης των διαθέσιμων πόρων από το εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Από τη μεριά του ο πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, καθηγητής χειρουργικής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο στον περιφερειάρχη όσο στη διοίκηση και τις υπηρεσίες του πανεπιστημίου που συμβάλλουν στην υλοποίηση του έργου. Ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη μεταφορά των παιδαγωγικών τμημάτων στην πανεπιστημιούπολη της Δραγάνας.

Τι περιλαμβάνουν οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις που θεμελιώθηκαν είναι έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ με πόρους ύψους 12.250.000 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει πέντε αμφιθέατρα, τέσσερεις αίθουσες φροντιστηρίων, γραμματεία, κυλικείο και κοινόχρηστους χώρους του τμήματος ιατρικής.

Οι ενότητες αυτές θα οργανώνονται γύρω από ένα μεγάλο διώροφο στεγασμένο αίθριο που θα αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς και σύνδεσης των διαφόρων λειτουργιών του κτιρίου με τα ήδη κατασκευασμένα κτίρια των εργαστηρίων. Παράλληλα, θα γίνουν εργασίες διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου.

Το συνολικό εμβαδόν των κτιρίων θα ανέρχεται σε 4.913 τετραγωνικά μέτρα και του περιβάλλοντα χώρου σε 10,2 στρέμματα ενώ το έργο στο σύνολό του αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε λιγότερο από δύο χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025