: Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τόνισε πώς «όσο λιγότερα παιδιά είναι στις τάξεις, τόσο καλύτερα». Δείτε στο ipaidia.gr τι είπε για τα .

Για τα σχολεία ίσως παίζει ρόλο και το

Ο κ. Βατόπουλος, μιλώντας στον ANT1, ανέφερε τη ραγδαία σε παιδιά από 0 έως 17 ετών στο διάστημα Σεπτεμβρίου του 2020 και Φεβρουαρίου του 2021, τονίζοντας ότι «τις τελευταίες ημέρες, τεκμηριώθηκε ότι κάποιες συρροές σε κάποια σχολεία είναι περισσότερες από παλαιότερα, ενώ παρόλο που τα παιδιά εξακολουθούν να κολλάνε δυσκολότερα, έχουμε κρούσματα και σε αυτά.

Αρχίσαμε, όπως είπε να έχουμε κάποιες λίγες , σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία. «Υπάρχει η τάση ότι τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν για λόγους που τους ξέρουμε όλοι. Από εκεί και πέρα άνοιξαν τα σχολεία και είδαμε αυτό το φαινόμενο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το εάν εξετάζεται να , απάντησε ότι «αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της επιδημίας». «Για τα σχολεία ίσως παίζει ρόλο και το βρετανικό στέλεχος, όπου φαίνεται ότι είναι λίγο πιο μεταδοτικό και η λίγο μεγαλύτερη μεταδοτικότητα αντανακλά στα παιδιά», εξήγησε.

Σχετικά με στις χθεσινές αποφάσεις της επιτροπής για το lockdown, ο καθηγητής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, υπογράμμισε ότι «αυτές είναι δύσκολες αποφάσεις πάντα, διότι πλέον είναι κατανοητό ότι η μεγάλη επίδραση που έχουν στην κοινωνία, στην οικονομία και γενικώς στον κόσμο και συνεπώς πάντα ισορροπούν ανάμεσα σε αυτό που λέμε υγειονομικά ασφαλές και στον ρεαλισμό και στην προσπάθεια να ταλαιπωρηθεί το λιγότερο δυνατόν η κοινωνία».

Το νέο στοιχείο που προσδέθηκε στην εξίσωση, σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, είναι ότι αυξήθηκαν δραματικά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, ειδικά το Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα. «Αυτά πρέπει κανείς να τα προλαμβάνει πολύ νωρίς. Συνεπώς, και την Παρασκευή πολλοί από εμάς έλεγαν ότι έπρεπε από τότε να γίνει το lockdown. Επικράτησε η άποψη να περιμένουμε μερικές μέρες μπας και το πράγμα είναι λίγο πιο ομαλό απ’ ότι φαίνεται», επεσήμανε.

Ο καθηγητής τόνισε ότι «Υπήρχαν δύο απόψεις μήπως πρέπει να το κάνουμε τώρα ή μήπως πρέπει να περιμένουμε μερικές μέρες. Επικράτησε, ωστόσο, το να περιμένουμε μερικές μέρες και αποδείχτηκε ότι δεν είχε νόημα τελικά και έπρεπε να γίνει αυτό που έγινε», διευκρίνισε.

Όσον αφορά την απόφαση του lockdown για 14 μέρες, σημείωσε ότι «είναι καταρχήν για 14 μέρες, ελπίζουμε να μαζευτεί κάπως το πράγμα. Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα, δεν μπορούμε να προβλέψουμε. «Μετά από ένα χρόνο, νομίζω πως έχει γίνει κατανοητό πόσο απρόβλεπτη είναι η επιδημία», δήλωσε ο κ. Βατόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόγραμμα Πανελληνίων 2025