Οι Αρχές εξακολουθούν να έχουν στραμμένα τα μάτια στην Αμαλιάδα και στο θρίλερ με τα νεκρά μωρά αλλά και την Ειρήνη Μουρτζούκου να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς ήταν παρούσα στους τους.

Μητέρες που ζητούν να μάθουν την αλήθεια για τον θάνατο των παιδιών τους. Τηλεοπτικές εμφανίσεις και καταγγελίες, που προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας. Με την έρευνα να περνά πλέον στα χέρια των έμπειρων αξιωματικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Στόχος να ριχτεί άπλετο φως σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Μουρτζούκου: «Δεν φοβάμαι τίποτα»

Στο άκουσμα της είδησης, ότι το Ανθρωποκτονιών αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο των νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα, η Ειρήνη Μουρτζούκου, δηλώνει ότι δεν έχει να φοβάται τίποτα και κανέναν.

«Χαίρομαι που την υπόθεση θα αναλάβει πλέον το Ανθρωποκτονιών της Αττικής. Δεν με φοβίζει κάτι. Να ψάξουν ό,τι θέλουν. Δεν υπάρχει εγκληματική ενέργεια, αυτό μου λένε και από την αστυνομία».

Η 24χρονη αναφέρει ότι αξιωματικοί της Ασφάλειας πήραν αυτές τις μέρες για εξέταση τα ρούχα του δεύτερου παιδιού της, που είχε πεθάνει το 2023 στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί να πάρει κανείς τα ρούχα, που φόραγε πριν μέρες το παιδί. Τι θα τα κάνουν ακριβώς; Δεν είναι αυτά που φόραγε όταν πέθανε».

Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις του Παναγιωτάκη

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στις 8 του μήνα μπήκαν στο «μικροσκόπιο» των Αρχών οι τοξικολογικές εξετάσεις του 15 μηνών Παναγιωτάκη, που πέθανε τον περασμένο Αύγουστο και οι οποίες βγήκαν καθαρές.

«Ήδη έχουν ξεκινήσει για την υπόθεση του Παναγιωτάκη οι καταθέσεις μαρτύρων πιστεύω ότι θα συλλεχθεί και το κατάλληλο, το απαραίτητο και ό,τι υλικό υπάρχει και αυτό που εμμένω εγώ είναι ας πάνε όλοι οι μάρτυρες που έχουν να συνεισφέρουν στην έρευνα να καταθέσουν στις αρμόδιες αρχές», δήλωσε η δικηγόρος του πατέρα του παιδιού, Κατερίνα Μαυροειδή.

Ωστόσο, η μητέρα της Ειρήνης και η μητέρα του βρέφους, που απεβίωσε το 2021 όταν και το πρόσεχε η 24χρονη, την κατηγορούν ευθέως για το θάνατο των παιδιών τους.

«Λίγο σκληρή η κουβέντα αλλά ναι. Δεν μπορώ να βρω απάντηση από ζήλεια; Επειδή ήθελε αποκλειστικά εμένα; Τη ρώτησα εάν εσύ σκότωσες τα παιδιά σου και το δικό μου το παιδί και μου λέει εγώ κάνω ότι θέλω και καλά κάνω ότι έχω κάνει», είπε η μητέρα της.

«Εγώ αυτό που είπα το εννοώ. Ναι το πιστεύω ότι έχει βάλει το χέρι της η Ειρήνη για το παιδί μου κι αν δεν της αρέσει αυτό που είπα μπορεί να μου κάνει και μήνυση», είπε η Κατερίνα, η γυναίκα που έχασε το μωρό της το 2021.

Ακόμα και ο πατέρας της 24χρονης με τον οποίο διατηρούν καλές σχέσεις κρατά πλέον τις επιφυλάξεις του.

«Δεν αποκλείεται να το έχει κάνει. Λένε ότι έχουν φύγει 3 παιδιά με τα ίδια ακριβώς συμπτώματα. Τι να σας πω τώρα, μήπως υπάρχει ζήλεια».

Η μητέρα του 15μηνών Παναγιώτη που μέχρι πρότινος την υποστήριζε και τη συνόδευε στα τηλεοπτικά πλατό κρατά αποστάσεις. Πλέον οι δυο γυναίκες δεν μένουν στο ίδιο σπίτι.

Γαλεντέρης: Οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν αρκούν για βέβαιο συμπέρασμα

Την εκτίμηση ότι… “δεν περιμένει πολλά” από τις τοξικολογικές εξετάσεις καθώς από μόνες τους δεν επαρκούν για να οδηγήσουν σε ασφαλές συμπέρασμα όσον αφορά την απόδοση υπαιτιοτήτων σε περίπτωση εγκληματικής ενέργειας, εξέφρασε την Δευτέρα ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας για την υπόθεση νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι σε πολλές περιπτώσεις εγκληματικών ενεργειών, οι τοξικολογικές είχαν βγει “καθαρές”.

Ο κ. Γαλεντέρης όσον αφορά όλες τις πληροφορίες οι οποίες έρχονται εκ των υστέρων στο φως σχετικά με την οικογένεια και άλλα βρέφη, υπογράμμισε ότι οι δηλώσεις όταν γίνονται ως καταθέσεις στο πλαίσιο δικογραφιών αρμοδίως και ενόρκως, δηλαδή ενώπιον των διωκτικών αρχών, τότε λαμβάνονται υπόψη. Σε κάθε άλλη περίπτωση όμως, αδικήματα, καταγγελίες, απειλές, αναφορές κλπ. δεν οφείλουν να ληφθούν υπόψη.

Επίσης όσον αφορά την πρόσφατα διακινηθείσα πληροφορία ότι βγήκαν “καθαρές” οι τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό παιδιού με το όνομα Παναγιώτης, ο κ. Γαλεντέρης ανέφερε ότι κάτι τέτοιο είναι ανακριβές και ότι μάλλον πρόκειται για εξετάσεις άλλυο βρέφους.

Ερωτηθείς αν μια τοξική ουσία μπορεί να ανευρεθεί στη σορό του θανόντος και πολύ καιρό μετά τον θάνατο σχολίασε ότι μπορεί, εφ’ όσον η χορήγηση της ουσίας έγινε αιφνιδιαστικά και συνδέθηκε αιτιωδώς με την επέλευση του θανάτου.

Σχετικά με την περίπτωση πρόκλησης ασφυξίας με συμπίεση μαξιλαριού “κόντρα” στο πρόσωπο του θανόντος ο κ. Γαλεντέρης ανέφερε ότι μια τέτοια ενέργεια συνήθως δεν προκαλεί εξωτερικές κακώσεις στο πρόσωπο από τις οποίες μπορεί να εξάγει συμπεράσματα, παρά μόνο μελάνιασμα το οποίο όμως μπορεί να οδηγήσει σε σειρά ενδεχομένων μεταξύ των οποίων και η ενέργεια αυτή.