Γεωργιάδης ξεκαθαρίζει: Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης – «Δεν υφίσταται ζήτημα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης» υπογράμμισε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8
Ο υπουργός αναφερόμενος σε όσους υποστηρίζουν ότι η απόφαση για την επιστολική ψήφο συνδέεται με την «αγωνία της κυβέρνησης για τον κίνδυνο αποχής», είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει κάποτε να πάψουμε να γκρινιάζουμε για όλα».
Για την κριτική ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολική ψήφο: «Πάλι φταίμε;»
«Όταν έγιναν οι εκλογές τον Ιούνιο, μας κατηγορούσαν ότι οι εκλογές έγιναν Ιούνιο για να μην μπορούν να ψηφίσουν οι εποχιακά εργαζόμενοι στον τουρισμό που ήταν κυρίως νέοι. Φέτος οι ευρωεκλογές υποχρεωτικά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση γίνονται 9 Ιουνίου. Άρα γίνονται το καλοκαίρι, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, όταν οι εποχιακά εργαζόμενοι έχουν πάει να δουλέψουν πάλι στα νησιά.
Με την επιστολική ψήφο δίνεται η δυνατότητα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους για τους οποίους πέρσι μας κατηγορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι επί σκοπώ δεν τους αφήσαμε να ψηφίσουν, να ψηφίζουν πανεύκολα από εκεί που είναι. Άρα πού γκρινιάζουν τώρα; Πάλι φταίμε;» διερωτήθη στη συνέχεια ο Υπουργός.
Για το ενδεχόμενο καθιέρωσης της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε καταρχήν πως η αναμέτρηση των Ευρωοεκλογών είναι ιδανική στιγμή για τους εξής λόγους.
«Πρώτα απ’ όλα ξέρουμε ακριβώς την ημερομηνία των εκλογών, άρα το υπουργείο Εσωτερικών μπορεί να προετοιμαστεί. Δεύτερον, γιατί δεν έχεις ξεχωριστά ψηφοδέλτια ανά εκλογική περιφέρεια, έχεις ένα ψηφοδέλτιο στην περιφέρεια, άρα είναι πολύ πιο εύκολο τεχνικά.
Και τρίτον διότι βοηθά τους Έλληνες του εξωτερικού που ψηφίζουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις ευρωεκλογές. Άρα λοιπόν, υπό την έννοια αυτή, οι ευρωεκλογές ήταν ο ιδανικός χρόνος για να δοκιμαστεί αυτό το σύστημα και να το δει και ο κόσμος. Όταν το δούμε στην πράξη να δουλεύει, μετά πιο εύκολα αν θέλουμε, μπορούμε να το πάμε στις εθνικές εκλογές που είναι πιο δύσκολο».